A lazacfilét alaposan öblítsd le hideg vízzel, majd töröld szárazra egy papírtörlővel.
A lazac frissessége kulcsfontosságú, hogy a gravlax íze tökéletes legyen.
Keverd össze a sót, cukrot, borsot, és a finomra vágott citromfűt egy tálban.
A citromfű friss, citrusos ízt ad, ami kiemeli a lazac természetes ízét.
A keveréket egyenletesen dörzsöld bele a lazac mindkét oldalába, ügyelve arra, hogy minden része jól be legyen vonva.
Ne félj a sótól, mivel segít megőrizni a lazac frissességét és kiemeli a fűszerek ízét.
Tedd a lazacot egy műanyag fóliával bélelt tálba vagy egy nagyobb tárolóedénybe, és fedd le. Ha szeretnéd, önts rá egy kis limoncellót is, hogy egy plusz ízt adjon az ételnek.
A limoncello opcionális, de ha szeretnéd, extra frissességet és citrusos aromát ad a halnak.
Helyezd a tálat hűtőbe, és hagyd érlelődni 24-48 órán keresztül, hogy a fűszerek és a só kellően átjárják a halat.
Minél tovább pihenteted, annál jobban átjárja a só és a citromfű íze, de ne hagyd túl sokáig, mert a hal túlságosan sóssá válhat.
Miután letelt az érlelési idő, vedd ki a lazacot, és töröld le róla a só-cukor keveréket. A gravlaxot fel lehet szeletelni, és friss pékáruval, vagy akár egy salátában tálalni.
A gravlaxot vékony szeletekre vágva a legjobb tálalni, hogy az ízek minél jobban kiemelkedjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.