Grillezett kengurusteak tálalva

Grillezett Kengurusteak

A kengurusteak egy különleges ausztrál fogás, amelyet az egzotikus húsok kedvelői biztosan értékelni fognak. A kenguruhús alacsony zsírtartalmú, de rendkívül ízletes, és a megfelelő pác segítségével még jobban kiemelhető a természetes aromája. Az ausztrál gasztronómia egyik szimbóluma, amelyet gyakran grilleznek és friss zöldségekkel tálalnak. Egy egyszerű, mégis exkluzív fogás, amely tökéletes választás különleges vacsorákhoz vagy grillpartikhoz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Kenguruhús (steak)
3 gerezd Fokhagyma
10 g Rozmaring (friss)
50 ml Olívaolaj
20 ml Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
300 g Grillezett zöldségek (pl. cukkini, paprika, padlizsán)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kengurusteakeket szobahőmérsékletre hozd, majd sóval és borssal mindkét oldalukat alaposan ízesítsd.

    A kenguruhús nagyon sovány, ezért fontos, hogy ne süssük túl. A szobahőmérsékletre hozás elősegíti az egyenletes sütést.

    2

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az aprított rozmaringot és a citromlevet. A steakeket helyezd a pácba, és hagyd állni 30 percig.

    A kenguru húsának intenzív íze van, a pácolás segít finomítani és gazdagítani az ízét. A citromlé savassága pedig puhítja a húst.

    3

    Forrósíts fel egy grillt vagy grillserpenyőt magas hőmérsékleten. A steakek mindkét oldalát 2-3 percig süsd, hogy szép aranybarna kérget kapjanak. A belső hőmérséklet medium rare-hez 52-54°C legyen.

    A kengurusteak gyorsan átsül, ezért figyelj rá, hogy ne süsd túl. A medium rare a legideálisabb, mert így marad szaftos a hús. Használj húshőmérőt a pontos eredmény érdekében.

    4

    Sütés után a steakeket hagyd pihenni 5-10 percig, hogy a húsnedvek egyenletesen oszoljanak el.

    A pihentetés elengedhetetlen, hogy a hús szaftos maradjon. Takard le alufóliával, hogy melegen tartsd.

    5

    Közben grillezd meg a zöldségeket, amíg enyhén megpirulnak és megpuhulnak.

    A zöldségeket a steakkel egy időben készítsd el, hogy minden egyszerre kerüljön az asztalra. Használj szezonális zöldségeket a legjobb ízélményért.

    6

    Tálald a kengurusteaket a grillezett zöldségekkel. Kínálj mellé friss kenyérszeleteket vagy burgonyapürét.

    A kengurusteak mellé kínálj valamilyen mártást is, például áfonyamártást vagy vörösboros mártást, ami jól illik a hús ízéhez.