Grillezett marhahĂșs burgonyapĂŒrĂ©vel tĂĄlalva

Grillezett marhahĂșs burgonyapĂŒrĂ©vel

A grillezett marhahĂșs burgonyapĂŒrĂ©vel egy klasszikus nemzetközi fogĂĄs, amely az egyszerƱ, de Ă­zletes Ă©telek szerelmeseinek kedvence. A hĂșs grillezĂ©se sorĂĄn az aromĂĄk intenzĂ­vek Ă©s kĂŒlönlegesek, mĂ­g a krĂ©mes burgonyapĂŒrĂ© lĂĄgyĂ­tja az összhatĂĄst. Eredetileg a steakĂ©telek mellett vĂĄlt nĂ©pszerƱvĂ©, Ă©s mĂĄra a vilĂĄg minden tĂĄjĂĄn kedvelt Ă©tel. EgyarĂĄnt tökĂ©letes hĂ©tköznapi vacsorĂĄra vagy ĂŒnnepi alkalmakra. Az egyszerƱ alapanyagokbĂłl kĂ©szĂŒlt recept kezdƑk szĂĄmĂĄra is könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, ugyanakkor lenyƱgözƑ eredmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Marhahátszín
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 800 g Burgonya
⭕ 200 ml Tej
⭕ 50 g Vaj
⭕ 10 g Petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst tisztĂ­tsd meg, Ă©s vĂĄgd egyenlƑ mĂ©retƱ szeletekre. SĂłzd Ă©s borsozd mindkĂ©t oldalĂĄt.

    A hĂșst sĂŒtĂ©s elƑtt legalĂĄbb 30 perccel vedd ki a hƱtƑbƑl, hogy szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ legyen.

    2

    MelegĂ­ts elƑ egy grillserpenyƑt közepes-magas hƑmĂ©rsĂ©kletre, majd kend meg olĂ­vaolajjal.

    A serpenyƑnek nagyon forrĂłnak kell lennie, mielƑtt a hĂșst rĂĄhelyezed, kĂŒlönben nem pirul meg szĂ©pen.

    3

    Helyezd a marhahĂșsszeleteket a forrĂł grillserpenyƑbe, Ă©s sĂŒsd 3-4 percig mindkĂ©t oldalukat, attĂłl fĂŒggƑen, hogy milyen ĂĄtsĂŒtĂ©st szeretnĂ©l (medium rare-hez 3-3 perc elĂ©g).

    Ne nyomkodd a hĂșst sĂŒtĂ©s közben, mert kifolyik a leve Ă©s kiszĂĄrad.

    4

    A grillezĂ©s utĂĄn helyezd a hĂșst alufĂłliĂĄra, Ă©s hagyd pihenni 5 percig, hogy a szaftok egyenletesen eloszoljanak.

    A pihentetĂ©s elengedhetetlen ahhoz, hogy a hĂșs szaftos maradjon.

    5

    Közben kĂ©szĂ­tsd el a burgonyapĂŒrĂ©t: hĂĄmozd meg Ă©s darabold fel a burgonyĂĄt, majd tedd forrĂĄsban lĂ©vƑ sĂłs vĂ­zbe Ă©s fƑzd puhĂĄra, kb. 15 perc alatt.

    A burgonyĂĄt egyforma mĂ©retƱre vĂĄgd, hogy egyenletesen fƑjenek meg.

    6

    SzƱrd le a fƑtt burgonyĂĄt, add hozzĂĄ a vajat Ă©s a meleg tejet, majd törd össze krĂ©mes ĂĄllagĂșra. ÍzlĂ©s szerint sĂłval Ă­zesĂ­tsd.

    A burgonyapĂŒrĂ© akkor lesz igazĂĄn krĂ©mes, ha krumplinyomĂłval töröd össze, Ă©s meleg tejet hasznĂĄlsz.

    7

    TĂĄlalĂĄskor helyezd a grillezett marhahĂșst a tĂĄnyĂ©rra, mellĂ© pedig a burgonyapĂŒrĂ©t. SzĂłrd meg friss, aprĂ­tott petrezselyemmel.

    A tånyért díszítheted balzsamecet krémmel is.