Mosd meg a spárgát, és távolítsd el a fás végeit. Szárítsd meg papírtörlővel.
A spárga fás végeit könnyen eltávolíthatod, ha egyszerűen letöröd őket. Ott fog eltörni, ahol már nem fás.
Melegítsd elő a grillserpenyőt közepes lángon, és kend meg vékonyan szezámolajjal.
A szezámolaj különleges ízt ad a spárgának. Ha nincs szezámolajad, használhatsz más növényi olajat is.
Grillezd a spárgát 2-3 percig oldalanként, amíg kissé megpirul és puhává válik.
Ne grillezd túl a spárgát, mert elveszíti a roppanósságát. A spárga akkor van készen, ha könnyen átszúrható villával.
Közben készítsd el az öntetet: keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát, lime-levet, mézet, sót és borsot egy kis tálban.
Az öntetet kóstold meg, és ízesítsd saját ízlésed szerint. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chili szószt.
A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt, amíg aranybarna lesz.
A szezámmagot folyamatosan kevergesd, mert könnyen megég. A pirított szezámmag intenzívebb ízt ad az ételnek.
A grillezett spárgát helyezd tálalótányérra, és locsold meg a szezámöntettel. Szórd meg pirított szezámmaggal tálalás előtt.
Tálaláskor díszítheted a spárgát friss korianderrel vagy petrezselyemmel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.