Grízes tészta porcukorral és lekvårral megszórva

Grízes tészta

A GrĂ­zes tĂ©szta egy olyan Ă©tel, amely sokak szĂĄmĂĄra gyermekkoruk Ă­zeit idĂ©zi. A tĂ©szta aprĂłcska darabjait egy kis vajon megpirĂ­tjuk, majd hozzĂĄadjuk a grĂ­zt, Ă©s egy kevĂ©s cukorral összekeverjĂŒk. A vĂ©geredmĂ©ny egy Ă©des, kissĂ© ropogĂłs, mĂ©gis puha tĂ©szta lesz, amelyet ĂĄltalĂĄban tejjel vagy kakaĂłval tĂĄlalunk. A grĂ­zes tĂ©szta egyszerƱ, de rendkĂ­vĂŒl finom Ă©tel, amely gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s remek vĂĄlasztĂĄs reggelire vagy egy könnyƱ vacsorĂĄra. KĂŒlönösen az Ă©desszĂĄjĂșaknak biztosan nagy kedvence lesz.

Ez a recept egy igazi nosztalgikus Ă©tel, ami egyszerre Ă©des Ă©s laktatĂł, mindemellett egyszerƱ Ă©s gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 500 g SzĂĄraztĂ©szta
⭕ 100 g BĂșzadara
⭕ 50 g Vaj
⭕ 2 ek Cukor
⭕ 2 l Víz
⭕ 1 tk Só Info

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    FƑzd meg a tĂ©sztĂĄt forrĂĄsban lĂ©vƑ sĂłs vĂ­zben.

    A tĂ©szta fƑzƑvizĂ©be tegyĂ©l egy kevĂ©s olajat, hogy ne ragadjon össze.

    2

    Közben egy serpenyƑben olvaszd meg a vajat, Ă©s add hozzĂĄ a bĂșzadarĂĄt. PirĂ­tsd aranybarnĂĄra.

    A bĂșzadarĂĄt alacsony lĂĄngon pirĂ­tsd, folyamatosan kevergetve, hogy ne Ă©gjen meg. Akkor jĂł, ha illatos Ă©s aranybarna szĂ­nƱ.

    3

    A fƑtt tĂ©sztĂĄt szƱrd le, majd keverd össze a pirĂ­tott bĂșzadarĂĄval.

    A tĂ©sztĂĄt alaposan csepegtesd le, mielƑtt összekevered a bĂșzadarĂĄval, hogy ne legyen tĂșl vizes.

    4

    Szórj rå cukrot ízlés szerint, majd tålald.

    A cukor helyett hasznĂĄlhatsz mĂ©zet vagy mĂĄs Ă©desĂ­tƑszert is. TĂĄlalĂĄskor megszĂłrhatod fahĂ©jjal vagy kakaĂłporral.