Az avokádókat vágd félbe, távolítsd el a magot, majd kanalazd ki a húsát egy tálba.
Az avokádó akkor jó, ha puha, de nem nyomódik be nagyon. Ha kemény, hagyd néhány napig szobahőmérsékleten érni.
Törd össze villával az avokádót, majd add hozzá a finomra vágott lilahagymát, paradicsomot, lime levét és friss koriandert.
A lime levétől nem csak finomabb lesz, de segít megőrizni a guacamole színét is.
Keverd össze az egészet, majd ízesítsd sóval és borssal, hogy egy krémes guacamolét kapj.
A csípős ízek kedvelői adhatnak hozzá apróra vágott chilit is.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a borsot.
Szitáld át a lisztet és a sütőport, hogy elkerüld a csomósodást.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.
A vaj ne legyen túl forró, amikor a tojásokhoz adod.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg éppen össze nem áll.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt beletennéd a tésztát, hogy szép ropogós gofrikat kapj. Használj hőálló ecsetet a kenéshez, így egyenletesebben tudod eloszlatni a zsiradékot.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofri színét, és akkor vedd ki, ha már aranybarna és ropogós.
A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd kend meg bőségesen a friss guacamoléval.
A gofrikat langyosan a legjobb fogyasztani a guacamoléval.
Locsold meg egy kevés olívaolajjal, és szórd meg friss korianderrel a tökéletes ízhatásért.
A koriandert csak közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne hervadjon meg.
Tálald azonnal, opcionálisan extra lime levével és pirított magvakkal díszítve.
A guacamole ha állni hagyod, megbarnul. Ezt elkerülheted, ha a tetejére lime levet csöpögtetsz, vagy egy avokádó magot helyezel a közepébe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.