Gudeg csirke, kókusztejjel és tojással tálalva, friss korianderrel díszítve

Gudeg csirkével

A gudeg egy hagyományos indonéz étel, amelynek alapja a csirke, főtt tojás és gazdag, fűszeres kókusztejes szósz. Az étel származási helye a Jávai-sziget, és gyakran ünnepi étkezéseken vagy különleges alkalmakon kerül asztalra. A készítése során a csirke és tojás a szószban főnek össze, amitől az étel egyedülállóan ízletes és tápláló lesz. A koriander és a gazdag fűszerek teszik az ételt igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkehús (comb vagy mell)
400 ml Kókusztej
4 db Főtt tojás
200 ml Kecsketej (vagy tehéntej)
2 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Korianderpor
1 tk. Kömény
0.5 tk. Bors
3 ek. Soya szósz
1 tk. Garam masala
1 tk.
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd nagyobb darabokra. A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd egy nagy lábasban hevítsd fel egy kis olajat, és pirítsd meg őket.

    A hagymát és fokhagymát lassan pirítva az ízek jobban kiemelkednek és finomabbá válik az alap.

    2

    Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá a csirkehúst, és süsd 5-10 percig, amíg minden oldala enyhén megpirul.

    Ne zsúfold túl a lábast, hogy a csirkehús jól átsüljön és megpiruljon minden oldalon.

    3

    Add hozzá a korianderport, köményt, garam masalát, borsot, majd öntsd rá a kókusztejet és kecsketejet. Keverd össze, és sózd meg.

    A fűszerek egyenletes eloszlása érdekében a szószt időnként keverd át.

    4

    Főzd a csirkét közepes lángon 25-30 percig, amíg a hús puha és megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    A kókusztej és kecsketej keveréke krémes szószt eredményez, ami kiválóan illik a csirkéhez.

    5

    Amikor a csirke elkészült, tedd bele a főtt tojásokat, és hagyd őket is megmelegedni a szószban.

    A tojásokat akkor tedd bele, amikor a csirke már teljesen megpuhult, hogy ne essen szét.

    6

    Tálald a gudeg csirkét friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze és illata kiemeli a gazdag, fűszeres ízeket, és szép színt ad a tálalásnak.