A csirkehúst vágd nagyobb darabokra. A hagymát és fokhagymát finomra vágd, majd egy nagy lábasban hevítsd fel egy kis olajat, és pirítsd meg őket.
A hagymát és fokhagymát lassan pirítva az ízek jobban kiemelkednek és finomabbá válik az alap.
Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá a csirkehúst, és süsd 5-10 percig, amíg minden oldala enyhén megpirul.
Ne zsúfold túl a lábast, hogy a csirkehús jól átsüljön és megpiruljon minden oldalon.
Add hozzá a korianderport, köményt, garam masalát, borsot, majd öntsd rá a kókusztejet és kecsketejet. Keverd össze, és sózd meg.
A fűszerek egyenletes eloszlása érdekében a szószt időnként keverd át.
Főzd a csirkét közepes lángon 25-30 percig, amíg a hús puha és megpuhul. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
A kókusztej és kecsketej keveréke krémes szószt eredményez, ami kiválóan illik a csirkéhez.
Amikor a csirke elkészült, tedd bele a főtt tojásokat, és hagyd őket is megmelegedni a szószban.
A tojásokat akkor tedd bele, amikor a csirke már teljesen megpuhult, hogy ne essen szét.
Tálald a gudeg csirkét friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze és illata kiemeli a gazdag, fűszeres ízeket, és szép színt ad a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.