Gumbo paprikával, gazdag csirkehúsos étel paprikával és kolbásszal tálalva

Gumbo paprikával

A gumbo egy klasszikus amerikai étel, amely különböző húsokkal és zöldségekkel készül. Eredetileg Louisianából származik, és a déli államok konyhájának alapvető része. A paprikás gumbo az egyik legnépszerűbb változat, amely gazdag fűszerekkel és friss zöldségekkel készül. A füstölt kolbász és a csirkehús különleges ízkombinációja adja a leves alapját, míg a paprika frissessége kiemeli az étel ízvilágát. A gumbo étkezés nemcsak tápláló, hanem igazi ínycsiklandó élményt is nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús
200 g Füstölt kolbász
1 db Zöld paprika
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Paprika
400 g Konzerv paradicsom
200 g Vörösbab
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerkeverék (oregánó, kakukkfű, babérlevél)
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb kockákra, és a füstölt kolbászt is szeleteld fel. A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd.

    A csirkehúst érdemes egy kicsit megsózni és borsozni, hogy a fűszerek jobban átjárják.

    2

    Egy nagy fazékban forrósítsd meg az olívaolajat, majd pirítsd meg a csirkehúst és a kolbászt 5-7 percig, amíg a hús kifehéredik.

    A füstölt kolbász adja az étel jellegzetes ízét, így ne hagyd ki ezt az összetevőt!

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöld paprikát és a piros paprikát, és pirítsd tovább 3-5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A paprika frissessége és színe jól illik a gazdag ízekhez, próbáld frissen tartani!

    4

    Öntsd hozzá a konzerv paradicsomot, a vörösbabot, és szórd bele a fűszerkeveréket (oregánó, kakukkfű, babérlevél). Add hozzá a sót és borsot, majd önts bele 1 liter vizet.

    A babérlevél és a kakukkfű klasszikus ízvilágot ad ennek az ételnek, ne hagyd el!

    5

    Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd alacsony hőmérsékleten 45 percig, amíg a fűszerek jól összeérnek és az ízek kibontakoznak.

    Ne főzd túl a paprikát és paradicsomot, hogy ne veszítsenek színükből és friss ízükből!

    6

    Tálalás előtt hagyd pihenni 10 percig, majd friss fűszernövényekkel díszítsd, és tálald friss kenyérrel.

    A gumbo legfinomabb friss, ropogós kenyérrel, amely felszívja a gazdag szaftot.