A csirkehúst vágd kisebb kockákra, és a füstölt kolbászt is szeleteld fel. A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd.
A csirkehúst érdemes egy kicsit megsózni és borsozni, hogy a fűszerek jobban átjárják.
Egy nagy fazékban forrósítsd meg az olívaolajat, majd pirítsd meg a csirkehúst és a kolbászt 5-7 percig, amíg a hús kifehéredik.
A füstölt kolbász adja az étel jellegzetes ízét, így ne hagyd ki ezt az összetevőt!
Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöld paprikát és a piros paprikát, és pirítsd tovább 3-5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A paprika frissessége és színe jól illik a gazdag ízekhez, próbáld frissen tartani!
Öntsd hozzá a konzerv paradicsomot, a vörösbabot, és szórd bele a fűszerkeveréket (oregánó, kakukkfű, babérlevél). Add hozzá a sót és borsot, majd önts bele 1 liter vizet.
A babérlevél és a kakukkfű klasszikus ízvilágot ad ennek az ételnek, ne hagyd el!
Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd alacsony hőmérsékleten 45 percig, amíg a fűszerek jól összeérnek és az ízek kibontakoznak.
Ne főzd túl a paprikát és paradicsomot, hogy ne veszítsenek színükből és friss ízükből!
Tálalás előtt hagyd pihenni 10 percig, majd friss fűszernövényekkel díszítsd, és tálald friss kenyérrel.
A gumbo legfinomabb friss, ropogós kenyérrel, amely felszívja a gazdag szaftot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.