Gyömbéres lassi, friss joghurttal és gyömbérrel

Gyömbéres lassi

A gyömbĂ©res lassi egy nĂ©pszerƱ indiai ital, amely a joghurtos lassi alapjĂĄt ötvözi a friss gyömbĂ©r fƱszeres Ă­zĂ©vel. Eredetileg az indiai konyha egyik legismertebb ĂŒdĂ­tƑ itala, amelyet frissĂ­tƑkĂ©nt fogyasztanak a melegebb hĂłnapokban. A gyömbĂ©r nemcsak Ă­zesĂ­ti az italt, hanem szĂĄmos egĂ©szsĂ©gĂŒgyi elƑnnyel is rendelkezik, mint pĂ©ldĂĄul a gyulladĂĄscsökkentƑ hatĂĄs. Az ital alapja a sƱrƱ joghurt, amely frissĂ­ti a testet Ă©s segĂ­t megnyugtatni az emĂ©sztĂ©st, kĂŒlönösen Ă©tkezĂ©s utĂĄn.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 400 g NatĂșr joghurt
⭕ 2 cm Friss gyömbĂ©r
⭕ 2 ek. MĂ©z
⭕ 1 tk. Friss citromlĂ©
⭕ 150 ml Víz
⭕ 6 db JĂ©gkockĂĄk
⭕ 1 tk. Rózsavíz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért håmozd meg, és apróra vågd vagy reszeld le.

    A friss gyömbĂ©r erƑsebb Ă­zt ad, mint a szĂĄrĂ­tott, ezĂ©rt ĂŒgyelj, hogy ne rakj bele tĂșl sokat.

    2

    A joghurtot öntsd egy turmixgépbe, majd add hozzå az apróra vågott gyömbért, a mézet, a citromlevet és a rózsavizet.

    A rĂłzsavĂ­z ad egy kĂŒlönleges, virĂĄgos Ă­zt a lassihoz, de el is hagyhatĂł, ha nem kedveled.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a vizet Ă©s a jĂ©gkockĂĄkat, majd turmixold össze simĂĄra.

    A víz segít hígítani a joghurtot, hogy a lassi könnyen iható legyen, de ha sƱrƱbben szereted, kevesebb vizet is hasznålhatsz.

    4

    Tålald az italt poharakban, és díszítsd egy kis reszelt gyömbérrel vagy mentåval, ha szeretnéd.

    Friss mentĂĄt is hozzĂĄadhatsz a tetejĂ©re, hogy mĂ©g frissĂ­tƑbb legyen az ital.