Gyömbéres lassi, friss joghurttal és gyömbérrel

Gyömbéres lassi

A gyömbéres lassi egy népszerű indiai ital, amely a joghurtos lassi alapját ötvözi a friss gyömbér fűszeres ízével. Eredetileg az indiai konyha egyik legismertebb üdítő itala, amelyet frissítőként fogyasztanak a melegebb hónapokban. A gyömbér nemcsak ízesíti az italt, hanem számos egészségügyi előnnyel is rendelkezik, mint például a gyulladáscsökkentő hatás. Az ital alapja a sűrű joghurt, amely frissíti a testet és segít megnyugtatni az emésztést, különösen étkezés után.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Natúr joghurt
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Méz
1 tk. Friss citromlé
150 ml Víz
6 db Jégkockák
1 tk. Rózsavíz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért hámozd meg, és apróra vágd vagy reszeld le.

    A friss gyömbér erősebb ízt ad, mint a szárított, ezért ügyelj, hogy ne rakj bele túl sokat.

    2

    A joghurtot öntsd egy turmixgépbe, majd add hozzá az apróra vágott gyömbért, a mézet, a citromlevet és a rózsavizet.

    A rózsavíz ad egy különleges, virágos ízt a lassihoz, de el is hagyható, ha nem kedveled.

    3

    Öntsd hozzá a vizet és a jégkockákat, majd turmixold össze simára.

    A víz segít hígítani a joghurtot, hogy a lassi könnyen iható legyen, de ha sűrűbben szereted, kevesebb vizet is használhatsz.

    4

    Tálald az italt poharakban, és díszítsd egy kis reszelt gyömbérrel vagy mentával, ha szeretnéd.

    Friss mentát is hozzáadhatsz a tetejére, hogy még frissítőbb legyen az ital.