Gyoza csicseriborsóval, japán töltött tészta friss korianderrel díszítve

Gyoza csicseriborsóval

A gyoza egy klasszikus japán étel, amelyet általában hússal töltenek, de a vegetáriánus változata is nagyon népszerű. A csicseriborsós töltelék gazdag és ízletes, és tökéletes alternatívát nyújt a húsmentes étkezésekhez. Az étel egyedülálló ízét a szójaszósz és a friss koriander adja, így ez egy igazi ínycsiklandó fogás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tészta
200 g Főtt csicseriborsó
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
1 tk. Szezámmag olaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt csicseriborsót tedd egy tálba, és villával törd össze. Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért.

    A csicseriborsót durvábban is hagyhatod, hogy textúráltabb legyen a töltelék.

    2

    A szójaszószt, szezámmagot és szezámmag olajat is add a töltelékhez, majd jól keverd össze, hogy minden hozzávaló eloszoljon.

    A szezámmag olaj finom diós aromát ad a tölteléknek, de ha nem találsz, helyettesítheted sima olívaolajjal.

    3

    A gyömbér, fokhagyma és a szójaszósz adja a töltelék egyedi ízét, így ügyelj, hogy megfelelően keverd el.

    4

    Miközben a tölteléket előkészíted, vizes kézzel vedd a gyoza tésztát és helyezd egy tányérra. Egy-egy kanál tölteléket tegyél a tészták közepére.

    A gyoza tészta könnyen szakad, ha túl sok tölteléket teszel bele, így figyelj arra, hogy ne rakj túl sokat.

    5

    Hajtsd félbe a tésztát, és a széleket jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki főzés közben.

    A tészta széleit szorosan nyomd össze, hogy ne jöjjön ki a töltelék, és jól megmaradjon a formája.

    6

    A gyozákat párold egy serpenyőben, ahol az alját egy kevés szezámmag olajjal megkened, és egy kis vizet is önts alá. Fedd le, és párold őket 5-7 percig.

    A párolás alatt ne emeld fel a fedőt, hogy a gyoza megfelelően párolódjon, és a tészta könnyen átpuhuljon.

    7

    Miután a gyozák készre párolódtak, tálald őket friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze jól illik a sós töltelékhez, így érdemes díszítésként használni.