A csirkemellet vágd apró darabokra, majd egy késsel apróra vágd vagy darálj le.
Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz húsdarálót, de fontos, hogy apró darabokra vágd, hogy könnyen elférjenek a gombócokban.
A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért finomra vágd, majd tedd a csirkéhez.
A gyömbér friss ízt ad, és kiemeli a gombócok ízét.
Add hozzá a szójaszószt, a szezámolajat, és a friss koriandert. Alaposan keverd össze, hogy az ízek jól eloszoljanak.
A szójaszósz és a szezámolaj a gombócok töltelékét gazdagítja, érdemes ne hagyni ki őket.
A gyoza tésztát vedd ki a csomagolásból, és mindegyik lapot tölts meg egy evőkanálnyi csirke töltelékkel.
Ne töltsd túl a gombócokat, mert sütés közben könnyen szétrepedhetnek.
A gombócokat hajtsd félbe, és az élek mentén jól nyomd össze, hogy a töltelék ne essen ki.
A gyoza tészta széleit alaposan nyomd össze, hogy biztosan zárva maradjanak sütés közben.
Egy serpenyőben hevíts egy kis olajat, és a gombócokat süsd meg, amíg mindkét oldaluk aranybarnára nem pirul. Ezután önts alá egy kis vizet, és fedd le a serpenyőt, hogy a gombócok gőzölődjenek meg és átsüljenek.
A víz segít, hogy a gombócok puhák maradjanak, de a serpenyő alján maradjon egy ropogós kérgük is.
Tálald a gyozát forrón, és egy kis extra szójaszószsal kínálhatod.
A friss korianderrel díszített gyoza még finomabbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.