Gyoza gombóc csirkével, finom és fűszeres, frissen készült

Gyoza gombóc csirkével

A gyoza gombócok az ázsiai konyha egyik legnépszerűbb fogása. A tésztába töltött ínycsiklandó töltelék, legyen az hús vagy zöldség, minden falatot élménnyé varázsol. A csirkés gyoza könnyed és gazdag ízű, és gyakran készítik ünnepi alkalmakra, vagy hétköznapi étkezésekhez. Az étel elkészítése egyszerű, de az ízek gazdagsága mindent megér.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkemell
20 db Gyoza tészta
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Friss koriander
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd apró darabokra, majd egy késsel apróra vágd vagy darálj le.

    Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz húsdarálót, de fontos, hogy apró darabokra vágd, hogy könnyen elférjenek a gombócokban.

    2

    A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért finomra vágd, majd tedd a csirkéhez.

    A gyömbér friss ízt ad, és kiemeli a gombócok ízét.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, a szezámolajat, és a friss koriandert. Alaposan keverd össze, hogy az ízek jól eloszoljanak.

    A szójaszósz és a szezámolaj a gombócok töltelékét gazdagítja, érdemes ne hagyni ki őket.

    4

    A gyoza tésztát vedd ki a csomagolásból, és mindegyik lapot tölts meg egy evőkanálnyi csirke töltelékkel.

    Ne töltsd túl a gombócokat, mert sütés közben könnyen szétrepedhetnek.

    5

    A gombócokat hajtsd félbe, és az élek mentén jól nyomd össze, hogy a töltelék ne essen ki.

    A gyoza tészta széleit alaposan nyomd össze, hogy biztosan zárva maradjanak sütés közben.

    6

    Egy serpenyőben hevíts egy kis olajat, és a gombócokat süsd meg, amíg mindkét oldaluk aranybarnára nem pirul. Ezután önts alá egy kis vizet, és fedd le a serpenyőt, hogy a gombócok gőzölődjenek meg és átsüljenek.

    A víz segít, hogy a gombócok puhák maradjanak, de a serpenyő alján maradjon egy ropogós kérgük is.

    7

    Tálald a gyozát forrón, és egy kis extra szójaszószsal kínálhatod.

    A friss korianderrel díszített gyoza még finomabbá válik.