Frissen sĂŒlt gyros hĂșs pitĂĄban, zöldsĂ©gekkel Ă©s joghurtos öntettel tĂĄlalva.

Gyros pita

A Gyros pita egy hĂ­res görög street food, amely egy könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©tel, de Ă­zĂ©t tekintve egy igazi kĂŒlönlegessĂ©g. A friss pita kenyĂ©rbe töltött fƱszeres csirkehĂșs, friss zöldsĂ©gek Ă©s a krĂ©mes tzatziki szĂłsz minden falatban garantĂĄltan elvarĂĄzsol. A gyros pita remek vĂĄlasztĂĄs lehet gyors Ă©tkezĂ©shez, de akĂĄr vendĂ©gsĂ©g alkalmĂĄval is elkĂĄprĂĄztathatjuk vele az ismerƑseinket.

A gyros egy igazi mediterrĂĄn Ă©tel, amely könnyen adaptĂĄlhatĂł, Ă­gy akĂĄr kĂŒlönbözƑ hĂșsokkal – pĂ©ldĂĄul bĂĄrĂĄnnyal vagy marhĂĄval – is elkĂ©szĂ­thetƑ. A lĂ©nyeg a fƱszerek Ă©s a friss alapanyagok kombinĂĄciĂłja, ami igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© teszi ezt az Ă©telt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 400 g Csirkemell
⭕ 4 db Pita kenyĂ©r
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Uborka
⭕ 1 db Lilahagyma
⭕ 200 ml Joghurt
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek Olívaolaj
⭕ 1 tk Oregánó
⭕ 1 ek CitromlĂ©
⭕ 1 tk Só Info
⭕ 1 tk Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet csĂ­kokra vĂĄgjuk, majd joghurttal, reszelt fokhagymĂĄval, oregĂĄnĂłval, citromlĂ©vel, sĂłval Ă©s borssal összekeverjĂŒk, Ă©s pĂĄr ĂłrĂĄra a hƱtƑbe tesszĂŒk pĂĄcolni.

    MinĂ©l tovĂĄbb pĂĄcolĂłdik a hĂșs, annĂĄl Ă­zletesebb lesz. IdeĂĄlis esetben egy Ă©jszakĂĄt is a hƱtƑben hagyhatjuk.

    2

    A pĂĄcolt csirkemellet forrĂł serpenyƑben aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk.

    A serpenyƑ legyen elĂ©g forrĂł, hogy a hĂșs azonnal piruljon, Ă©s ne fƑjön. Ne tegyĂŒk tĂșl sok hĂșst a serpenyƑbe egyszerre, mert akkor lehƱl a serpenyƑ.

    3

    A pitĂĄkat megmelegĂ­tjĂŒk, majd megtöltjĂŒk a sĂŒlt csirkemellel, felszeletelt paradicsommal, uborkĂĄval Ă©s lilahagymĂĄval.

    A pitĂĄkat szĂĄraz serpenyƑben, vagy mikrohullĂĄmĂș sĂŒtƑben melegĂ­tsĂŒk meg. Ne sĂŒssĂŒk tĂșl, mert akkor kemĂ©ny lesz.

    4

    Az egészet meglocsoljuk tzatziki mårtåssal, és azonnal tålaljuk.

    A tzatziki mĂĄrtĂĄst elƑre elkĂ©szĂ­thetjĂŒk, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek. A friss kapor elengedhetetlen a jĂł tzatzikihez.