Haggis háromféle szárnyassal, frissen tálalva

Haggis háromféle szárnyassal

A haggis egy klasszikus brit étel, amelyet hagyományosan birkahúsból készítenek. A háromféle szárnyassal készült változat egy izgalmas és gazdag ízvilágot ad az ételnek, amely jól illik a brit konyha kedvelőinek. A haggis eredetileg egy étkezési célú töltött hús volt, és mára egy igazi étkezési klasszikus vált belőle, amelyet különféle változatokban élvezhetünk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Csirke
200 g Kacsa
200 g Pulyka
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ág Rozmaring
50 g Tökmag
1 tk. Fűszeres só
0.5 tk. Bors
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
200 ml Húsleves alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárnyas húsokat daráljuk le vagy aprítjuk fel, és keverjük össze egy tálban.

    A háromféle szárnyas hús keveréke gazdag ízeket ad a haggisnek.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben, olívaolajon megdinszteljük őket.

    A hagymát és fokhagymát pirítva édesebb ízt kapnak, így a haggis ízvilágát fokozzák.

    3

    A dinsztelt hagymát, fokhagymát hozzáadjuk a darált húsokhoz, majd a rozmaringot és a fűszereket is belekeverjük.

    A rozmaring és bors a fő ízesítők, amelyeket jól el kell keverni a húsban, hogy minden falat ízletes legyen.

    4

    Adjuk hozzá a tökmagot és a zsemlemorzsát, majd egy tojást, és alaposan dolgozzuk össze.

    A zsemlemorzsa segít a haggis állagának javításában, így könnyen formázható lesz.

    5

    Formázzunk a masszából kisebb golyókat vagy rudakat, és helyezzük őket egy hőálló tálba.

    A golyókat ne készítsd túl nagyra, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    A húsleves alaplével öntözzük meg a haggis golyókat, majd fedjük le alufóliával, és süssük 180°C-on 30-40 percig.

    A húsleves alaplé szaftot ad, és segít, hogy a haggis omlós maradjon.

    7

    Miután megsült, tálaljuk forrón, például burgonyapürével vagy friss zöldségekkel.

    A burgonyapüré remek kísérője a haggisnek, mert jól kiegészíti annak ízét.