A szárnyas húsokat daráljuk le vagy aprítjuk fel, és keverjük össze egy tálban.
A háromféle szárnyas hús keveréke gazdag ízeket ad a haggisnek.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben, olívaolajon megdinszteljük őket.
A hagymát és fokhagymát pirítva édesebb ízt kapnak, így a haggis ízvilágát fokozzák.
A dinsztelt hagymát, fokhagymát hozzáadjuk a darált húsokhoz, majd a rozmaringot és a fűszereket is belekeverjük.
A rozmaring és bors a fő ízesítők, amelyeket jól el kell keverni a húsban, hogy minden falat ízletes legyen.
Adjuk hozzá a tökmagot és a zsemlemorzsát, majd egy tojást, és alaposan dolgozzuk össze.
A zsemlemorzsa segít a haggis állagának javításában, így könnyen formázható lesz.
Formázzunk a masszából kisebb golyókat vagy rudakat, és helyezzük őket egy hőálló tálba.
A golyókat ne készítsd túl nagyra, hogy egyenletesen süljenek.
A húsleves alaplével öntözzük meg a haggis golyókat, majd fedjük le alufóliával, és süssük 180°C-on 30-40 percig.
A húsleves alaplé szaftot ad, és segít, hogy a haggis omlós maradjon.
Miután megsült, tálaljuk forrón, például burgonyapürével vagy friss zöldségekkel.
A burgonyapüré remek kísérője a haggisnek, mert jól kiegészíti annak ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.