Formázz a vegetáriánus haggisból lapos szeleteket vagy hengereket. Forgasd meg először lisztben, majd növényi tejben, végül zsemlemorzsában.
A panírozás előtt érdemes a haggist rövid időre hűtőbe tenni, így jobban tartja a formáját.
Forrósíts fel olajat egy serpenyőben, és süsd aranybarnára a bepanírozott haggis szeleteket.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a haggis szeletek egyenletesen süljenek.
A curry mártáshoz egy kis olajon párold meg az apróra vágott hagymát, reszelt sárgarépát, gyömbért és fokhagymát 5 percig.
A zöldségeket közepes lángon párold, hogy ne égjenek meg, hanem édesre karamellizálódjanak.
Add hozzá a curry port és a kukoricalisztet, keverd össze, majd öntsd fel zöldségalaplével és szójaszósszal. Főzd 10 percig, amíg besűrűsödik.
Ha túl sűrű lenne, hígítsd kevés alaplével. Ha túl híg, főzd tovább pár percig fedő nélkül.
A kész curry mártást botmixerrel simára pürésítheted, ha homogénebb szószt szeretnél.
A pürésítés krémesebb állagot ad, de darabosan is autentikus marad.
Tálald a sült haggis szeleteket friss, forró curry mártással leöntve, rizs vagy párolt zöldség köretként.
A tetejére szórhatsz apróra vágott zöldhagymát vagy szezámmagot a díszítéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.