Haggis katsu curry stílusban, ropogós bundában sült szeletek curry szósszal tálalva

Haggis katsu curry stílusban

A skót haggis az egyik legismertebb tradicionális étel, melyet általában a Burns Night alkalmával fogyasztanak. Az újabb gasztronómiai irányzatokkal ötvözve született meg a haggis katsu curry, amely ötvözi a skót és a japán konyha elemeit. A hagyományos fűszerezésű haggist ropogós panírba forgatjuk, majd gazdag, enyhén édeskés japán curry szósszal tálaljuk. Ez a fúziós étel nemcsak különleges, de egyben izgalmas alternatívája is a megszokott fogásoknak. Tökéletes választás azoknak, akik szeretnének valami merész, mégis otthonos ízvilágot kipróbálni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Vegetáriánus haggis
100 g Zsemlemorzsa
50 g Liszt
100 ml Növényi tej
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér (reszelt)
1 ek. Curry por
1 ek. Kukoricaliszt
1 ek. Szójaszósz
300 ml Zöldségalaplé
200 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Formázz a vegetáriánus haggisból lapos szeleteket vagy hengereket. Forgasd meg először lisztben, majd növényi tejben, végül zsemlemorzsában.

    A panírozás előtt érdemes a haggist rövid időre hűtőbe tenni, így jobban tartja a formáját.

    2

    Forrósíts fel olajat egy serpenyőben, és süsd aranybarnára a bepanírozott haggis szeleteket.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a haggis szeletek egyenletesen süljenek.

    3

    A curry mártáshoz egy kis olajon párold meg az apróra vágott hagymát, reszelt sárgarépát, gyömbért és fokhagymát 5 percig.

    A zöldségeket közepes lángon párold, hogy ne égjenek meg, hanem édesre karamellizálódjanak.

    4

    Add hozzá a curry port és a kukoricalisztet, keverd össze, majd öntsd fel zöldségalaplével és szójaszósszal. Főzd 10 percig, amíg besűrűsödik.

    Ha túl sűrű lenne, hígítsd kevés alaplével. Ha túl híg, főzd tovább pár percig fedő nélkül.

    5

    A kész curry mártást botmixerrel simára pürésítheted, ha homogénebb szószt szeretnél.

    A pürésítés krémesebb állagot ad, de darabosan is autentikus marad.

    6

    Tálald a sült haggis szeleteket friss, forró curry mártással leöntve, rizs vagy párolt zöldség köretként.

    A tetejére szórhatsz apróra vágott zöldhagymát vagy szezámmagot a díszítéshez.