Haggis pir铆t贸son, f疟szeres haggis t谩lalva friss petrezselyemmel

Haggis pir铆t贸son

A haggis egy tradicion谩lis sk贸t 茅tel, amelyet gyakran fogyasztanak 眉nnepi alkalmakkor, p茅ld谩ul a Robbie Burns napj谩n. A haggis egy gazdag, f疟szeres h煤skever茅k, amelyet 谩ltal谩ban bels艖s茅gekb艖l k茅sz铆tenek, 茅s hagyom谩nyosan burgony谩val 茅s p眉r茅zett z枚lds茅gekkel t谩lalnak. A haggis pir铆t贸son t枚rt茅n艖 t谩lal谩s egy modern v谩ltozat, amely egyszer疟s铆ti az 茅tkez茅st, mik枚zben meg艖rzi a hagyom谩nyos sk贸t 铆zeket.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
400 g Haggis
4 db Pir铆t贸s keny茅r
2 ek. Ol铆vaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Vaj
1 ek. Friss petrezselyem
1 tk. S贸
0.5 tk. Bors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A haggis-t k茅sz铆tsd el a csomagol谩s谩n tal谩lhat贸 utas铆t谩sok szerint. Ha frissen f艖z枚d, f艖zd k枚zepes l谩ngon, am铆g teljesen 谩t nem melegszik.

    A haggis egy hagyom谩nyos sk贸t 茅tel, amely t枚k茅letesen illik a pir铆t贸shoz, ha j贸l elk茅sz铆ted.

    2

    A pir铆t贸s kenyereket v谩gd f茅lbe, majd s眉sd 艖ket aranybarn谩ra egy serpeny艖ben vagy pirit贸son. Amikor k茅sz, kend meg egy kev茅s vajjal, hogy finomabb legyen.

    A pir铆t贸s akkor a legjobb, ha 茅ppen el茅g ropog贸s, de m茅g puha bel眉l.

    3

    A fokhagym谩t reszeld le vagy apr铆tsd fel, majd pir铆tsd meg egy serpeny艖ben ol铆vaolajjal. Add hozz谩 a haggis-t 茅s f艖zd egy kicsit, hogy az 铆zek 枚ssze茅rjenek.

    A fokhagyma 茅desk茅s 铆ze kiemeli a haggis f疟szeres jelleg茅t, 茅s egy k眉l枚nleges arom谩t ad az 茅telnek.

    4

    T谩lald a haggis-t a frissen k茅sz眉lt pir铆t贸sokon. Sz贸rd meg friss petrezselyemmel 茅s egy csipet s贸val 茅s borssal, hogy 铆zesebb legyen.

    A petrezselyem frissess茅ge kiemeli a haggis gazdag 铆zvil谩g谩t, 茅s sz茅p sz铆nt ad a t谩lal谩snak.