Haggis pirítóson, fűszeres haggis tálalva friss petrezselyemmel

Haggis pirítóson

A haggis egy tradicionális skót étel, amelyet gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakkor, például a Robbie Burns napján. A haggis egy gazdag, fűszeres húskeverék, amelyet általában belsőségekből készítenek, és hagyományosan burgonyával és pürézett zöldségekkel tálalnak. A haggis pirítóson történő tálalás egy modern változat, amely egyszerűsíti az étkezést, miközben megőrzi a hagyományos skót ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Haggis
4 db Pirítós kenyér
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Vaj
1 ek. Friss petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A haggis-t készítsd el a csomagolásán található utasítások szerint. Ha frissen főzöd, főzd közepes lángon, amíg teljesen át nem melegszik.

    A haggis egy hagyományos skót étel, amely tökéletesen illik a pirítóshoz, ha jól elkészíted.

    2

    A pirítós kenyereket vágd félbe, majd süsd őket aranybarnára egy serpenyőben vagy piritóson. Amikor kész, kend meg egy kevés vajjal, hogy finomabb legyen.

    A pirítós akkor a legjobb, ha éppen elég ropogós, de még puha belül.

    3

    A fokhagymát reszeld le vagy aprítsd fel, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajjal. Add hozzá a haggis-t és főzd egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma édeskés íze kiemeli a haggis fűszeres jellegét, és egy különleges aromát ad az ételnek.

    4

    Tálald a haggis-t a frissen készült pirítósokon. Szórd meg friss petrezselyemmel és egy csipet sóval és borssal, hogy ízesebb legyen.

    A petrezselyem frissessége kiemeli a haggis gazdag ízvilágát, és szép színt ad a tálalásnak.