Haggis quesadilla, ropogós tortilla aranybarnára sütve, zöldségekkel és sajttal töltve

Haggis quesadillában

A haggis quesadillában recept egy izgalmas fúziós étel, mely a skót konyha egyik legismertebb alapanyagát, a haggist ötvözi a mexikói quesadilla formavilágával. A tortilla lapok közé töltött szaftos, fűszeres haggis keverék, olvadt sajttal és pirított zöldségekkel kiegészítve nemcsak különleges ízélményt nyújt, hanem remek példa a nemzetközi gasztronómia kreatív lehetőségeire is. Tökéletes választás gyors hétköznapi vacsorához vagy baráti összejövetelhez – egyszerű, de mégis egyedi étel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortilla lap
300 g Vegetáriánus haggis
150 g Reszelt sajt (vegán vagy cheddar)
1 db Lilahagyma
1 db Paprika
1 ek. Olívaolaj
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lilahagymát és a paprikát vágd vékony szeletekre. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld őket 4-5 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket közepes lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, hanem édeskés aromát kapjanak.

    2

    Add a zöldségekhez a vegetáriánus haggist, és pirítsd további 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ízesítheted egy kevés chilivel vagy fokhagymával, ha pikánsabb ízre vágysz.

    3

    Helyezz egy tortilla lapot egy tiszta serpenyőbe, és szórd meg reszelt sajttal. Terítsd rá a haggis-zöldség keveréket, majd fedj be egy másik tortilla lappal.

    A sajt segít összetapasztani a quesadillát, így könnyebben kezelhető lesz a végén.

    4

    Süsd mindkét oldalát 2-3 percig közepes lángon, amíg a tortilla aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    Fordítsd óvatosan, lehetőleg egy tányér vagy lapáttal segítve, hogy ne essen szét.

    5

    Vágd háromszögekre és tálald melegen salátával, tejföllel vagy avokádóval.

    Friss korianderrel vagy lime levével még különlegesebbé teheted a tálalást.