Haggis reggeliként tálalva, pirítósra téve tükörtojással és gombával

Haggis reggeliként tálalva

A haggis egy tradicionális skót étel, amelyet általában reggelire fogyasztanak, és egy igazi szívélyes étel. A haggis egy fűszeres, szívós húskeverék, amelyet általában belsőségekből készítenek. Skóciában a reggelikben gyakran haggist tálalnak, gyakran pirítósra vagy tojással. Az étel ízletes és tápláló, tökéletes egy gazdag reggelihez, amely felkészít a napra. A haggis, tojás és friss zöldségek kombinációja igazán különlegessé teszi ezt az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Haggis
2 db Tojás
2 db Paradicsom
100 g Mushroom
1 ek. Vaj
1 ág Friss petrezselyem
2 szelet Piritott kenyér
1 tk.
0.5 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A haggis-t süsd meg egy serpenyőben, amíg teljesen átsül, és finom ropogós kérget kap.

    A haggis akkor a legjobb, ha kívül ropogós, belül pedig szaftos marad.

    2

    A tojásokat törd fel, és süsd meg tükörtojásként, ügyelve arra, hogy a sárgája ne törjön el.

    A tojásokat alacsony hőmérsékleten süsd, hogy a sárgája finom puha maradjon.

    3

    A paradicsomot vágd fel szeletekre, és a pirítós mellé tálald.

    A paradicsom frissessége jól kiegészíti a gazdag haggis ízét.

    4

    A gombát pirítsd meg vajon, és fűszerezd sóval és borssal.

    A gomba gazdag umami ízt ad, ami remekül illik a haggishoz.

    5

    A pirítósra tedd a megsült haggist, a tükörtojást, a paradicsomszeleteket, és a pirított gombát.

    A pirítós ropogóssága és az összes többi összetevő puhasága remek kontrasztot ad.

    6

    Szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald azonnal reggeliként.

    A petrezselyem frissessége egy kis extra ízt és színt ad az ételnek.