Hagyomånyos koreai sundae friss korianderrel és szójaszósszal tålalva

HagyomĂĄnyos koreai sundae

A sundae egy tradicionĂĄlis koreai Ă©tel, amelyet eredetileg disznĂłbelekben kĂ©szĂ­tettek, fƱszeres rizzsel Ă©s kĂŒlönbözƑ töltelĂ©kekkel. A törtĂ©nete hosszĂș mĂșltra tekint vissza KoreĂĄban, Ă©s a mai napig a koreai utcai Ă©tkezĂ©s egyik legnĂ©pszerƱbb eleme. Az Ă©tel rendkĂ­vĂŒl tĂĄplĂĄlĂł, Ă©s gazdag fƱszerekben, amelyek fokozzĂĄk a hĂșs Ă©s a rizs Ă­zĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 Ăłra 20 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Disznóbelet
⭕ 100 g Rizs
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Tört bors
⭕ 1 tk. Koreai chili por
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 10 g Friss koriander
⭕ 1 db Tojás
⭕ 100 g Párolt gomba
⭕ 1 csipet Sót

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst fƑzd meg, majd hagyd kihƱlni. A disznĂłbelet alaposan tisztĂ­tsd meg, majd vĂĄgd le a felesleges rĂ©szeket.

    A rizst fƑzd Ășgy, hogy egy kicsit ragadĂłs maradjon, hogy jĂłl összekeverhetƑ legyen a töltelĂ©kkel.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂ­tsd fel, majd egy serpenyƑben szezĂĄmolajon pirĂ­tsd meg Ƒket, amĂ­g illatosak nem lesznek.

    Ne pirĂ­tsd tĂșl a fokhagymĂĄt, mert könnyen megĂ©ghet Ă©s keserƱ lesz.

    3

    A pĂĄrolt gombĂĄt vĂĄgd kisebb darabokra, majd add hozzĂĄ a pirĂ­tott hagymĂĄhoz. Keverd össze a fƑtt rizzsel, a chili porral, a tört borssal, szĂłjaszĂłsszal Ă©s a sĂłval.

    Ha nem szereted a gombĂĄt, akĂĄr egy kis darĂĄlt hĂșst is hozzĂĄadhatsz a töltelĂ©khez.

    4

    A kĂ©sz töltelĂ©ket Ăłvatosan töltsd a megtisztĂ­tott disznĂłbelekbe, ĂŒgyelve arra, hogy ne legyen tĂșl szoros, hogy a fƑzĂ©s sorĂĄn ne repedjenek szĂ©t.

    HasznĂĄlhatsz konyhai kötözƑt is, hogy biztosan jĂłl lezĂĄrd a belet.

    5

    A megtöltött belet forrĂĄsban lĂ©vƑ vĂ­zbe tedd, Ă©s gƑzöld 45-60 percig, amĂ­g a hĂșs Ă©s rizs jĂłl megpuhul.

    A fƑzĂ©s közben figyelj arra, hogy a vĂ­z ne forrjon tĂșl erƑsen, hogy a belek ne repedjenek fel.

    6

    Tålald friss korianderrel és egy kis szójaszósszal, hogy extra ízt adjon a sundae-nek.

    A sundae legjobban melegen Ă©s frissen fogyaszthatĂł, Ă­gy tĂĄlalĂĄs elƑtt egy kis pihentetĂ©s utĂĄn kĂ­nĂĄld.