A rizst főzd meg, majd hagyd kihűlni. A disznóbelet alaposan tisztítsd meg, majd vágd le a felesleges részeket.
A rizst főzd úgy, hogy egy kicsit ragadós maradjon, hogy jól összekeverhető legyen a töltelékkel.
A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben szezámolajon pirítsd meg őket, amíg illatosak nem lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet és keserű lesz.
A párolt gombát vágd kisebb darabokra, majd add hozzá a pirított hagymához. Keverd össze a főtt rizzsel, a chili porral, a tört borssal, szójaszósszal és a sóval.
Ha nem szereted a gombát, akár egy kis darált húst is hozzáadhatsz a töltelékhez.
A kész tölteléket óvatosan töltsd a megtisztított disznóbelekbe, ügyelve arra, hogy ne legyen túl szoros, hogy a főzés során ne repedjenek szét.
Használhatsz konyhai kötözőt is, hogy biztosan jól lezárd a belet.
A megtöltött belet forrásban lévő vízbe tedd, és gőzöld 45-60 percig, amíg a hús és rizs jól megpuhul.
A főzés közben figyelj arra, hogy a víz ne forrjon túl erősen, hogy a belek ne repedjenek fel.
Tálald friss korianderrel és egy kis szójaszósszal, hogy extra ízt adjon a sundae-nek.
A sundae legjobban melegen és frissen fogyasztható, így tálalás előtt egy kis pihentetés után kínáld.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.