Hagyományos koreai sundae friss korianderrel és szójaszósszal tálalva

Hagyományos koreai sundae

A sundae egy tradicionális koreai étel, amelyet eredetileg disznóbelekben készítettek, fűszeres rizzsel és különböző töltelékekkel. A története hosszú múltra tekint vissza Koreában, és a mai napig a koreai utcai étkezés egyik legnépszerűbb eleme. Az étel rendkívül tápláló, és gazdag fűszerekben, amelyek fokozzák a hús és a rizs ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Disznóbelet
100 g Rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Tört bors
1 tk. Koreai chili por
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
10 g Friss koriander
1 db Tojás
100 g Párolt gomba
1 csipet Sót

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg, majd hagyd kihűlni. A disznóbelet alaposan tisztítsd meg, majd vágd le a felesleges részeket.

    A rizst főzd úgy, hogy egy kicsit ragadós maradjon, hogy jól összekeverhető legyen a töltelékkel.

    2

    A hagymát és fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben szezámolajon pirítsd meg őket, amíg illatosak nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet és keserű lesz.

    3

    A párolt gombát vágd kisebb darabokra, majd add hozzá a pirított hagymához. Keverd össze a főtt rizzsel, a chili porral, a tört borssal, szójaszósszal és a sóval.

    Ha nem szereted a gombát, akár egy kis darált húst is hozzáadhatsz a töltelékhez.

    4

    A kész tölteléket óvatosan töltsd a megtisztított disznóbelekbe, ügyelve arra, hogy ne legyen túl szoros, hogy a főzés során ne repedjenek szét.

    Használhatsz konyhai kötözőt is, hogy biztosan jól lezárd a belet.

    5

    A megtöltött belet forrásban lévő vízbe tedd, és gőzöld 45-60 percig, amíg a hús és rizs jól megpuhul.

    A főzés közben figyelj arra, hogy a víz ne forrjon túl erősen, hogy a belek ne repedjenek fel.

    6

    Tálald friss korianderrel és egy kis szójaszósszal, hogy extra ízt adjon a sundae-nek.

    A sundae legjobban melegen és frissen fogyasztható, így tálalás előtt egy kis pihentetés után kínáld.