Hagyományos korokke tálalva, friss petrezselyemmel és citrommal

Hagyományos korokke

A korokke a magyar konyha egyik klasszikus halételének számít, amely panírozott haldarabokból készül. A hagyományos receptet a tenger gyümölcseinek és a fűszerek gazdag íze jellemzi. A friss citrom és petrezselyem a halak mellett ad egy különleges frissességet, így nemcsak ízletes, hanem egyben egészséges ételt is kínálunk. A korokke tökéletes választás egy könnyű, de ínycsiklandó vacsorához vagy étkezéshez, amit akár a családdal, akár vendégek előtt is bátran tálalhatsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér hal filé (pl. tőkehal vagy sügér)
100 g Rizsliszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filéket vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg őket. A fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a halakkal.

    A fokhagyma mellett egy kis citromlé is adhat frissességet a halnak. A hal darabokat egyenletesen sózd és borsozd.

    2

    A tojásokat üsd fel, és verd fel egy tányérban. A rizslisztet és zsemlemorzsát külön tálakban helyezd el.

    A zsemlemorzsát egyenletesen szórd a halakra, hogy minden darab jól be legyen panírozva.

    3

    A haldarabokat először a rizslisztbe forgasd, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ügyelj arra, hogy minden darabot teljesen bevonjon a panír.

    Ha sűrűbb panírt szeretnél, ismételd meg a panírozást, így dupla réteg lesz a halon.

    4

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. A panírozott haldarabokat tedd a serpenyőbe, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.

    A halat ne rakd túl zsúfoltra a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek meg.

    5

    Ha a halak kész vannak, szedd ki őket a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitatjuk róluk.

    A papírtörlő segít abban, hogy a korokke ropogós maradjon, és ne legyen túl zsíros.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel és egy csepp citromlével.

    A petrezselyem és a citromlé friss ízt ad, ami jól illik a panírozott halhoz.