A hal filéket vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg őket. A fokhagymát zúzd össze, és keverd össze a halakkal.
A fokhagyma mellett egy kis citromlé is adhat frissességet a halnak. A hal darabokat egyenletesen sózd és borsozd.
A tojásokat üsd fel, és verd fel egy tányérban. A rizslisztet és zsemlemorzsát külön tálakban helyezd el.
A zsemlemorzsát egyenletesen szórd a halakra, hogy minden darab jól be legyen panírozva.
A haldarabokat először a rizslisztbe forgasd, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ügyelj arra, hogy minden darabot teljesen bevonjon a panír.
Ha sűrűbb panírt szeretnél, ismételd meg a panírozást, így dupla réteg lesz a halon.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. A panírozott haldarabokat tedd a serpenyőbe, és mindkét oldalukat süsd aranybarnára, kb. 3-4 percig oldalanként.
A halat ne rakd túl zsúfoltra a serpenyőbe, hogy egyenletesen süljenek meg.
Ha a halak kész vannak, szedd ki őket a serpenyőből, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitatjuk róluk.
A papírtörlő segít abban, hogy a korokke ropogós maradjon, és ne legyen túl zsíros.
Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel és egy csepp citromlével.
A petrezselyem és a citromlé friss ízt ad, ami jól illik a panírozott halhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.