Handvo káposztával tálalva friss korianderrel

Handvo káposztával

A Handvo egy hagyományos indiai étel, amelyet különböző zöldségekkel és fűszerekkel készítenek, majd sütnek. A káposzta hozzáadásával egy finom, ropogós ételt kapunk, amely gazdag ízvilággal rendelkezik. Ez az étel rendkívül népszerű Indiában, és gyakran tálalják étkezések előtt, mint egy ínycsiklandó előétel vagy főétel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Fehér liszt
50 g Rizsliszt
150 g Joghurt
200 g Káposzta
1 tk. Mustármag
8 db Curry levelek
2 ek. Friss koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 db Zöld chilipaprika
0.5 tk. Szódabikarbóna
1 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát finomra vágd és egy serpenyőben olajon pirítsd meg 5-7 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    A káposztát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy megőrizze a ropogósságát.

    2

    A fokhagymát, gyömbért és zöld chilipaprikát apróra vágd, és tedd félre.

    A friss gyömbér és fokhagyma kombinációja igazi ízt ad az ételnek, ezért ne hagyd ki őket.

    3

    Egy tálban keverd össze a fehér lisztet, rizslisztet, joghurtot, és egy csipet sót. Adj hozzá egy kis vizet, hogy tésztát kapj.

    A tészta ne legyen túl híg, hogy jól meg tudja tartani a formáját sütés közben.

    4

    A tésztához add hozzá a pirított káposztát, a fokhagymát, gyömbért, chilipaprikát, és keverd jól össze.

    A tészta legyen egyenletes, hogy minden falat egyformán ízletes legyen.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és tedd bele a mustármagot és curry leveleket. Amikor a mustármagok pattogni kezdenek, öntsd rá a tésztát.

    A mustármag és curry levelek ízesítik az ételt és szép színt adnak neki.

    6

    A tésztát lassú tűzön süsd 15-20 percig, amíg az alja aranybarna nem lesz. Ekkor fordítsd meg és süsd a másik oldalát is.

    A tésztát ne forgassuk túl gyakran, hogy szép, ropogós kérget kapjon.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kis citromlével, ha szeretnéd.

    A friss koriander és citromlé frissítik és kiemelik az étel fűszeres ízét.