A kókusztejet, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot tedd egy közepes méretű lábasba, és melegítsd fel közepes lángon.
Folyamatos kevergetés mellett melegítsd a keveréket, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
A kukoricakemikáliát keverd el egy kevés hideg vízben, majd add hozzá a meleg tejhez.
A kemikáliát mindig hideg vízben oldd fel, hogy ne csomósodjon a keverék.
Folyamatos kevergetés mellett forrald fel a keveréket, amíg sűrűsödni nem kezd. Ezután vedd le a tűzről.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy könnyebb állagot kapj.
A friss ananászt hámozd meg és vágd kis darabokra.
Az ananászt érdemes frissen használni, hogy megőrizze a friss ízét.
Az ananászdarabokat tedd egy tálba, és öntsd rá a kókuszos-tejes keveréket.
Ha szeretnéd, az ananászt is pürésítheted, hogy simább állagot kapj.
Tálald hűtve, és hagyd, hogy a haupia teljesen megszilárduljon a hűtőben 2-3 órán keresztül.
A desszert akkor a legfinomabb, ha jól kihűlt és megdermedt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.