Haupia ananásszal, friss kókuszos desszert ananászdarabokkal

Haupia ananásszal

A haupia egy hagyományos hawaii desszert, amely kókusztej és kukoricakemikália keverékéből készül. Az ananászos változat különleges frissességet ad az ételnek, miközben megőrzi a kókuszos alap finom ízét. Ez az egzotikus desszert ideális választás egy nyári étkezéshez, vagy bármilyen ünnepi alkalomra, amikor valami igazán különlegesre vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Kókusztej
200 ml Tej
100 g Cukor
50 g Kukoricakemikália
1 cs. Vaníliás cukor
1 db Friss ananász

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókusztejet, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot tedd egy közepes méretű lábasba, és melegítsd fel közepes lángon.

    Folyamatos kevergetés mellett melegítsd a keveréket, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

    2

    A kukoricakemikáliát keverd el egy kevés hideg vízben, majd add hozzá a meleg tejhez.

    A kemikáliát mindig hideg vízben oldd fel, hogy ne csomósodjon a keverék.

    3

    Folyamatos kevergetés mellett forrald fel a keveréket, amíg sűrűsödni nem kezd. Ezután vedd le a tűzről.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy könnyebb állagot kapj.

    4

    A friss ananászt hámozd meg és vágd kis darabokra.

    Az ananászt érdemes frissen használni, hogy megőrizze a friss ízét.

    5

    Az ananászdarabokat tedd egy tálba, és öntsd rá a kókuszos-tejes keveréket.

    Ha szeretnéd, az ananászt is pürésítheted, hogy simább állagot kapj.

    6

    Tálald hűtve, és hagyd, hogy a haupia teljesen megszilárduljon a hűtőben 2-3 órán keresztül.

    A desszert akkor a legfinomabb, ha jól kihűlt és megdermedt.