Hornado de tofu, sült tofu zöldségekkel és szójaszósszal tálalva, friss korianderrel

Hornado de tofu (sült tofu zöldségekkel és szójaszósszal)

A Hornado de tofu egy klasszikus ázsiai étel, amelyet tofuval, zöldségekkel és szójaszósszal készítenek. Az étel különösen népszerű a vegán és vegetáriánus konyhában, mivel tápláló, mégis könnyed fogás. A tofu gazdag fehérjében, és a szójaszósz, szezámolaj és kókusztej tökéletesen kiegészítik egymást. A koriander és a szezámmag friss ízt ad az ételnek, miközben szép színt biztosítanak a tálaláshoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
1 db Piros paprika
1 db Zöld paprika
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
1 cm Friss gyömbér
100 ml Kókusztej
1 csokor Friss koriander
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd fel kis kockákra, és tedd egy tálba. Önts rá 2 evőkanál szójaszószt és egy evőkanál szezámolajat. Hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy a tofu jól átvegye az ízeket.

    A tofu textúrája változik, ha előbb lenyomkodod egy papírtörlővel, hogy a felesleges nedvességet eltávolítsd.

    2

    A paprikákat, sárgarépát és a vöröshagymát szeleteld fel vékony csíkokra. A fokhagymát és a friss gyömbért apróra vágd.

    A zöldségeket lehetőleg azonos méretű darabokra vágd, hogy egyenletesen süljenek a serpenyőben.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel a maradék szezámolajat. A tofut süsd meg benne, amíg minden oldala aranybarna nem lesz. Ezután tedd félre.

    A tofu könnyebben megpirul, ha nem túl sokat teszel egyszerre a serpenyőbe, így elkerülheted, hogy összeragadjanak a darabok.

    4

    A zöldségeket is ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg, először a hagymát, majd a paprikákat és a sárgarépát. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés szezámolajat, hogy a zöldségek ne száradjanak ki.

    A zöldségeket ne süsd túl, hogy megőrizzék ropogós állagukat.

    5

    Add hozzá a sült tofut a zöldségekhez, majd öntsd hozzá a maradék szójaszószt és a kókusztejet. Keverd össze és hagyd főzni 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej krémes textúrát ad a szósznak, így gazdagabbá és ínycsiklandóbbá teszi az ételt.

    6

    Tálald a kész ételt friss korianderrel és szezámmaggal megszórva.

    A koriander frissessége igazán kiemeli a fogás ízét, és szép színt ad a tálaláshoz.