Hot Toddy ital fahéjrúddal és citromkarikával díszítve

Hot Toddy

A Hot Toddy egy klasszikus forró ital, amelyet évszázadok óta használnak megfázás enyhítésére és a hideg téli esték melegítésére. Az ital egyszerű, de harmonikus ízvilágával a whiskey, a méz és a citrom tökéletes egyensúlyát kínálja. A fahéjrúd és a citromkarika nemcsak díszítés, hanem az ital aromáját is fokozza.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
150 ml Forró víz
40 ml Whiskey
1 ek. Méz
15 ml Frissen facsart citromlé
1 db Fahéjrúd (díszítéshez)
1 db Citromkarika (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy bögrében vagy hőálló pohárban keverd össze a mézet és a citromlevet.

    A méz és a citromlé arányát ízlés szerint változtathatod. Ha szereted a savanyúbb ízeket, több citromlevet használj.

    2

    Öntsd hozzá a whiskey-t, majd töltsd fel forró vízzel.

    A whiskey mennyiségét ízlés szerint állíthatod. Ha nincs whiskey-d, használhatsz rumot vagy brandyt is.

    3

    Keverd össze alaposan, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    Ha a méz nehezen oldódik, tegyél a bögrébe egy kiskanál forró vizet, és keverd addig, amíg a méz fel nem oldódik.

    4

    Díszítsd a poharat egy fahéjrúddal és egy citromkarikával, majd tálald forrón.

    A fahéjrúd és a citromkarika nem csak díszítésként szolgál, hanem ízt is ad a Hot Toddy-nak. Tálalás előtt hagyd állni pár percig, hogy az ízek összeérjenek.