A tésztát főzd meg forró, sós vízben 4-5 percig, vagy amíg megpuhul. Ha kész, szűrd le és tedd félre.
Ne főzd túl a tésztát, mert akkor ragacsos és túl puhává válik. Ha nem találod a megfelelő tésztát, használhatsz bármilyen rugalmas tésztát, ami hasonló a vietnami hủ tiếuhoz.
A fokhagymát finomra zúzd össze, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd aranybarnára.
A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű ízt adhat a tésztának.
A lime leveleket apróra vágd fel, és tedd félre a tálaláshoz. A zöldhagymát és chilipaprikát is vágd apróra.
A lime levelek egyedi aromát adnak a fogásnak, miközben frissességet is biztosítanak.
A megsült fokhagymás olajat öntsd a tésztára, és alaposan keverd össze.
Ha jobban szereted az ízesebb olajat, adj hozzá még egy kevés halszószt vagy egy pici sót.
Főzd meg a tojást, és vágd fel félbe. Tálald a tésztát egy tálon, tetején a lime levelekkel, friss korianderrel, zöldhagymával, chilivel és a félbevágott tojással.
A tojás főzése előtt mindig ellenőrizd, hogy a víz forró-e, így a tojás pontosan a kívánt állagot éri el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.