Há»§ tiáșżu fokhagymĂĄs olajjal, gazdag Ă­zekkel tĂĄlalva friss fƱszerekkel

Há»§ tiáșżu fokhagymĂĄs olajjal

A há»§ tiáșżu egy hagyomĂĄnyos vietnami Ă©tel, amely a vietnami konyha egyik legkedveltebb tĂ©sztaĂ©tele. A fokhagymĂĄs olajjal kĂ©szĂ­tett vĂĄltozata kĂŒlönleges Ă­zt ad a tĂ©sztĂĄnak, miközben a friss zöldsĂ©gek Ă©s a koriander frissessĂ©get biztosĂ­tanak. Az Ă©tel gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, mĂ©gis gazdag Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl. A há»§ tiáșżu fokhagymĂĄs olajjal egy igazi Ă©lvezet, amely autentikus vietnami Ă­zeket csempĂ©sz a mindennapokba.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 300 g HƱtött tĂ©szta
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olaj
⭕ 2 db Lime levĂ©l
⭕ 2 ek. Vietnami halszósz
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 ek. Friss koriander
⭕ 1 db Friss chili paprika

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A tĂ©sztĂĄt fƑzd meg forrĂł, sĂłs vĂ­zben 4-5 percig, vagy amĂ­g megpuhul. Ha kĂ©sz, szƱrd le Ă©s tedd fĂ©lre.

    Ne fƑzd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert akkor ragacsos Ă©s tĂșl puhĂĄvĂĄ vĂĄlik. Ha nem talĂĄlod a megfelelƑ tĂ©sztĂĄt, hasznĂĄlhatsz bĂĄrmilyen rugalmas tĂ©sztĂĄt, ami hasonlĂł a vietnami há»§ tiáșżuhoz.

    2

    A fokhagymĂĄt finomra zĂșzd össze, majd egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd aranybarnĂĄra.

    A fokhagyma pirĂ­tĂĄsakor ĂŒgyelj arra, hogy ne Ă©gjen meg, mert akkor keserƱ Ă­zt adhat a tĂ©sztĂĄnak.

    3

    A lime leveleket apróra vågd fel, és tedd félre a tålalåshoz. A zöldhagymåt és chilipaprikåt is vågd apróra.

    A lime levelek egyedi aromåt adnak a fogåsnak, miközben frissességet is biztosítanak.

    4

    A megsĂŒlt fokhagymĂĄs olajat öntsd a tĂ©sztĂĄra, Ă©s alaposan keverd össze.

    Ha jobban szereted az ízesebb olajat, adj hozzå még egy kevés halszószt vagy egy pici sót.

    5

    FƑzd meg a tojĂĄst, Ă©s vĂĄgd fel fĂ©lbe. TĂĄlald a tĂ©sztĂĄt egy tĂĄlon, tetejĂ©n a lime levelekkel, friss korianderrel, zöldhagymĂĄval, chilivel Ă©s a fĂ©lbevĂĄgott tojĂĄssal.

    A tojĂĄs fƑzĂ©se elƑtt mindig ellenƑrizd, hogy a vĂ­z forrĂł-e, Ă­gy a tojĂĄs pontosan a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot Ă©ri el.