Hủ tiếu fokhagymás olajjal, gazdag ízekkel tálalva friss fűszerekkel

Hủ tiếu fokhagymás olajjal

A hủ tiếu egy hagyományos vietnami étel, amely a vietnami konyha egyik legkedveltebb tésztaétele. A fokhagymás olajjal készített változata különleges ízt ad a tésztának, miközben a friss zöldségek és a koriander frissességet biztosítanak. Az étel gyorsan elkészíthető, mégis gazdag ízvilágot kínál. A hủ tiếu fokhagymás olajjal egy igazi élvezet, amely autentikus vietnami ízeket csempész a mindennapokba.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Hűtött tészta
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olaj
2 db Lime levél
2 ek. Vietnami halszósz
2 szál Zöldhagyma
1 db Tojás
1 ek. Friss koriander
1 db Friss chili paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát főzd meg forró, sós vízben 4-5 percig, vagy amíg megpuhul. Ha kész, szűrd le és tedd félre.

    Ne főzd túl a tésztát, mert akkor ragacsos és túl puhává válik. Ha nem találod a megfelelő tésztát, használhatsz bármilyen rugalmas tésztát, ami hasonló a vietnami hủ tiếuhoz.

    2

    A fokhagymát finomra zúzd össze, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd aranybarnára.

    A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű ízt adhat a tésztának.

    3

    A lime leveleket apróra vágd fel, és tedd félre a tálaláshoz. A zöldhagymát és chilipaprikát is vágd apróra.

    A lime levelek egyedi aromát adnak a fogásnak, miközben frissességet is biztosítanak.

    4

    A megsült fokhagymás olajat öntsd a tésztára, és alaposan keverd össze.

    Ha jobban szereted az ízesebb olajat, adj hozzá még egy kevés halszószt vagy egy pici sót.

    5

    Főzd meg a tojást, és vágd fel félbe. Tálald a tésztát egy tálon, tetején a lime levelekkel, friss korianderrel, zöldhagymával, chilivel és a félbevágott tojással.

    A tojás főzése előtt mindig ellenőrizd, hogy a víz forró-e, így a tojás pontosan a kívánt állagot éri el.