Húsgolyók burgonyapürével tálalva

Húsgolyók burgonyapürével

A húsgolyók burgonyapürével egy igazán klasszikus fogás, amely sokak kedvence. A szaftos húsgolyók és a krémes burgonyapüré kombinációja tökéletes harmóniát alkot. Ez az étel mindig remek választás, ha gyorsan és egyszerűen szeretnél valami finomat készíteni, amelyet az egész család élvezni fog.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha és sertés keveréke)
50 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
30 ml Olívaolaj
1 kg Burgonya
200 ml Tej
50 g Vaj
10 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst tedd egy tálba, és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, zsemlemorzsát, tojást, sót és borsot. Keverd alaposan össze.

    A zsemlemorzsa helyett használhatsz áztatott, kifacsart kenyeret is, hogy a húsgolyók még puhábbak legyenek.

    2

    Formázz a húskeverékből egyforma méretű húsgolyókat, és tedd őket egy tálcára.

    A húsgolyókat nedves kézzel formázd, így nem ragadnak a kezedhez.

    3

    Hevíts olívaolajat egy serpenyőben, és süsd meg a húsgolyókat közepes lángon minden oldalukon, amíg aranybarnára nem pirulnak és teljesen átsülnek.

    A húsgolyókat ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem pirulnak, hanem párolódnak. Inkább süsd több részletben.

    4

    Közben hámozd meg a burgonyát, darabold fel, és főzd puhára enyhén sós vízben. Ezután szűrd le.

    A burgonyát hideg vízben tedd fel főni, így egyenletesebben fő meg.

    5

    A főtt burgonyát törd össze egy krumplinyomóval, majd keverd hozzá a tejet és a vajat, hogy sima pürét kapj. Ízesítsd sóval ízlés szerint.

    A burgonyapürébe teheted szerecsendiót is, hogy még finomabb legyen. A tejet és a vajat melegítsd fel, mielőtt a burgonyához adod, így könnyebben elkeveredik.

    6

    Tálald a húsgolyókat a burgonyapürével, és szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.

    A burgonyapürébe keverhetsz egy kis vajat vagy tejszínt, hogy még krémesebb legyen. A húsgolyók mellé kínálhatsz áfonyalekvárt is.