Egy nagy tĂĄlban keverd össze a darĂĄlt hĂșst, a zsemlemorzsĂĄt, a tojĂĄst, az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt, a zĂșzott fokhagymĂĄt, Ă©s az aprĂtott petrezselymet. SĂłzd Ă©s borsozd ĂzlĂ©s szerint.
A zsemlemorzsa helyett hasznålhatsz beåztatott és kinyomkodott kenyeret is.
FormĂĄzz a keverĂ©kbĆl egyforma mĂ©retƱ gombĂłcokat, Ă©s helyezd Ćket egy tĂĄlcĂĄra.
A gombĂłcok formĂĄzĂĄsa elĆtt nedvesĂtsd be a kezed, hogy ne ragadjon a hĂșs.
Egy nagy serpenyĆben hevĂts fel egy evĆkanĂĄl olĂvaolajat, Ă©s sĂŒsd a hĂșsgombĂłcokat minden oldalukon aranybarnĂĄra. Tedd fĂ©lre Ćket.
Ne tedd tele a serpenyĆt, mert akkor a gombĂłcok nem pirulnak, hanem pĂĄrolĂłdnak.
Ugyanabban a serpenyĆben hevĂtsd fel a maradĂ©k olĂvaolajat, Ă©s add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t. SzĂłrd meg cukorral Ă©s oregĂĄnĂłval, majd keverd össze alaposan.
A cukor segĂt ellensĂșlyozni a paradicsompĂŒrĂ© savassĂĄgĂĄt.
Add vissza a hĂșsgombĂłcokat a paradicsomszĂłszba. Fedd le, Ă©s pĂĄrold alacsony lĂĄngon 15-20 percig, amĂg a hĂșsgombĂłcok ĂĄtsĂŒlnek Ă©s az Ăzek összeĂ©rnek.
Ha a szĂłsz tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet vagy alaplĂ©t.
TĂĄlald a hĂșsgombĂłcokat forrĂłn, friss petrezselyemmel dĂszĂtve. KöretkĂ©nt spagetti, fĆtt burgonya vagy friss kenyĂ©r is kĂnĂĄlhatĂł.
Reszelt parmezĂĄn sajttal is megszĂłrhatod a tĂĄlalĂĄskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.