HĂșsgombĂłc paradicsomszĂłszban tĂĄlalva

HĂșsgombĂłc paradicsomszĂłszban

A hĂșsgombĂłc paradicsomszĂłszban a vilĂĄg szĂĄmos konyhĂĄjĂĄban nĂ©pszerƱ, de kĂŒlönösen az olasz-amerikai gasztronĂłmiĂĄban vĂĄlt ikonikussĂĄ. Ez az Ă©tel tökĂ©letes egyensĂșlyt teremt a szaftos hĂșsgombĂłcok Ă©s a gazdag, fƱszeres paradicsomszĂłsz között. IdeĂĄlis hĂ©tköznapi vacsorĂĄra vagy akĂĄr ĂŒnnepi asztalra is. KĂ©szĂ­tsd el, Ă©s Ă©lvezd a klasszikus Ă­zeket!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g DarĂĄlt sertĂ©shĂșs
⭕ 50 g Zsemlemorzsa
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 db Fokhagymagerezd
⭕ 1 csokor Petrezselyem
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 400 g ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Oregano

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a darĂĄlt hĂșst, a zsemlemorzsĂĄt, a tojĂĄst, az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt, a zĂșzott fokhagymĂĄt, Ă©s az aprĂ­tott petrezselymet. SĂłzd Ă©s borsozd Ă­zlĂ©s szerint.

    A zsemlemorzsa helyett hasznålhatsz beåztatott és kinyomkodott kenyeret is.

    2

    FormĂĄzz a keverĂ©kbƑl egyforma mĂ©retƱ gombĂłcokat, Ă©s helyezd Ƒket egy tĂĄlcĂĄra.

    A gombĂłcok formĂĄzĂĄsa elƑtt nedvesĂ­tsd be a kezed, hogy ne ragadjon a hĂșs.

    3

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­ts fel egy evƑkanĂĄl olĂ­vaolajat, Ă©s sĂŒsd a hĂșsgombĂłcokat minden oldalukon aranybarnĂĄra. Tedd fĂ©lre Ƒket.

    Ne tedd tele a serpenyƑt, mert akkor a gombócok nem pirulnak, hanem párolódnak.

    4

    Ugyanabban a serpenyƑben hevĂ­tsd fel a maradĂ©k olĂ­vaolajat, Ă©s add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t. SzĂłrd meg cukorral Ă©s oregĂĄnĂłval, majd keverd össze alaposan.

    A cukor segĂ­t ellensĂșlyozni a paradicsompĂŒrĂ© savassĂĄgĂĄt.

    5

    Add vissza a hĂșsgombĂłcokat a paradicsomszĂłszba. Fedd le, Ă©s pĂĄrold alacsony lĂĄngon 15-20 percig, amĂ­g a hĂșsgombĂłcok ĂĄtsĂŒlnek Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    Ha a szĂłsz tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet vagy alaplĂ©t.

    6

    TĂĄlald a hĂșsgombĂłcokat forrĂłn, friss petrezselyemmel dĂ­szĂ­tve. KöretkĂ©nt spagetti, fƑtt burgonya vagy friss kenyĂ©r is kĂ­nĂĄlhatĂł.

    Reszelt parmezĂĄn sajttal is megszĂłrhatod a tĂĄlalĂĄskor.