Húsgombócok paradicsomszósszal tálalva

Húsgombócok paradicsomszósszal

A húsgombócok paradicsomszósszal az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele, amely az egyszerűség és a gazdag ízek tökéletes harmóniáját képviseli. Eredetileg a 19. században vált népszerűvé, és azóta számtalan változata született világszerte. Ez az étel tökéletes egy családi vacsorához, ahol mindenki élvezheti az ízletes húsgombócokat és a fűszeres paradicsomszószt. Könnyen elkészíthető, és garantáltan a család kedvence lesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált sertéshús
50 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Petrezselyem
30 g Parmezán sajt
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
400 g Paradicsompüré
1 tk. Cukor
1 tk. Oregánó
1 tk. Bazsalikom
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált húst keverd össze a zsemlemorzsával, a tojással, az apróra vágott vöröshagymával, fokhagymával és petrezselyemmel. Ízesítsd sóval, borssal és reszelt parmezánnal.

    A zsemlemorzsát ebben az esetben is érdemes tejbe vagy vízbe áztatni, hogy a gombócok puhábbak legyenek. A parmezán helyett használhatsz más kemény sajtot is.

    2

    Formázz a masszából kisebb gombócokat, és tedd őket egy tányérra.

    A gombócok formázásához nedvesítsd be a kezed, így nem ragad rá a hús. A gombócok legyenek körülbelül egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a húsgombócokat minden oldalukon, hogy aranybarna színt kapjanak. Tedd félre őket.

    Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor a gombócok nem pirulnak szépen. Inkább több részletben süsd őket.

    4

    Ugyanabban a serpenyőben készítsd el a paradicsomszószt. Öntsd bele a paradicsompürét, add hozzá a cukrot, az oregánót, a bazsalikomot és a vizet. Ízesítsd sóval és borssal.

    A cukor segít ellensúlyozni a paradicsompüré savasságát. Használhatsz friss paradicsomot is a püré helyett, de akkor hosszabb ideig kell főznöd a szószt.

    5

    Főzd a szószt közepes lángon 10-15 percig, amíg kissé besűrűsödik.

    Időnként keverd meg a szószt, hogy ne égjen le az alja.

    6

    Tedd vissza a húsgombócokat a szószba, és főzd további 10 percig alacsony lángon, hogy az ízek összeérjenek.

    Fedő alatt főzd, hogy a gombócok ne száradjanak ki. Finomabb lesz, ha a gombócok teljesen ellepik a szószt. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

    7

    Tálald a húsgombócokat friss petrezselyemmel megszórva, tésztával vagy rizzsel kísérve.

    A tálalásnál szórhatsz rá reszelt parmezánt is.