Húsgombócok paradicsomszószban spagettivel tálalva

Húsgombócok paradicsomszószban spagettivel

A húsgombócok paradicsomszószban spagettivel egy igazi klasszikus az olasz konyhában, amely világszerte népszerűvé vált. Az étel története az olasz bevándorlókhoz köthető, akik az Egyesült Államokba vitték magukkal a receptet, és a helyi ízekkel kombinálva hozták létre ezt a különleges fogást. A lédús húsgombócok, a gazdag paradicsomszósz és a tökéletesen megfőtt spagetti harmóniája minden étkezést felejthetetlenné tesz. Ez az egyszerű, de lenyűgöző fogás tökéletes választás családi vacsorákra vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darálthús (marha vagy sertés)
50 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
30 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
500 ml Paradicsomszósz
300 g Spagetti
2 ek. Olívaolaj
10 g Petrezselyem
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a darált húst a zsemlemorzsával, a felvert tojással, az apróra vágott fokhagymával, a reszelt parmezán sajttal, a sóval és a borssal. Gyúrj belőle egyenletes masszát.

    A masszát ne dolgozd túl, mert a húsgombócok kemények lehetnek. Ha túl lágy a massza, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.

    2

    Formázz kis gombócokat a húsmasszából, körülbelül dió méretűeket.

    A gombócok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat, és pirítsd meg a húsgombócokat minden oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek. Ez körülbelül 8-10 percet vesz igénybe.

    Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a gombócok nem pirulnak szépen. Inkább több részletben süsd meg őket. A magas hőfok segít, hogy a gombócok kérget kapjanak, és belül szaftosak maradjanak.

    4

    Öntsd a paradicsomszószt a serpenyőbe a húsgombócokhoz, és adj hozzá egy csipet cukrot. Alacsony lángon főzd 15-20 percig, amíg a szósz besűrűsödik és az ízek összeérnek.

    A cukor segít kiegyensúlyozni a paradicsomszósz savasságát. Keverd meg néha, hogy a szósz ne égjen le.

    5

    Közben forralj sós vizet egy nagy edényben, és főzd meg a spagettit a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrd le, majd csepegtesd le.

    A spagettit mindig bő, sós vízben főzd. A főzővízből tegyél félre egy keveset, ha a szósz túl sűrű lenne, ezzel tudod lazítani.

    6

    Tálaláskor helyezd a spagettit egy tányérra, rá a paradicsomos húsgombócokat, és szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Ha szeretnéd, szórhatsz még reszelt parmezán sajtot a tetejére.

    A tálaláskor locsolj a spagettire egy kevés olívaolajat, hogy ne ragadjon össze.