Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.
A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós pizza eléréséhez. A pizzakő segít egyenletesen elosztani a hőt.
Nyújtsd ki a pizzatésztát kör alakúra, és helyezd a sütőlapra vagy pizzakőre. Tipp: A tészta ne legyen túl vastag, hogy ropogós legyen a végeredmény.
A tészta nyújtásához használj lisztet, hogy ne ragadjon le. Ha nincs pizzakő, a sütőlap is megteszi, de előmelegítsd azt is a sütőben.
Kend meg a tésztát egyenletesen a paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a széleken hagyj egy kis helyet a ropogós szegélyeknek.
A paradicsomszósz helyett használhatsz pizzaszószt is, ami ízesebb. Ne vidd a szószt a tészta széléig, hogy szép, ropogós pereme legyen a pizzának.
Szórd meg a paradicsomszószt egy réteg mozzarella sajttal, majd helyezd rá a szalámi szeleteket és a főtt sonkát. Tipp: A feltéteket egyenletesen oszd el, hogy minden szeletre jusson mindenből.
A mozzarella sajt helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például trappistát vagy edami sajtot. A feltétek mennyiségét ízlés szerint variálhatod.
Szórd meg parmezán sajttal, oregánóval és néhány friss bazsalikomlevéllel a tetejét. Locsold meg egy kevés olívaolajjal az extra ízért.
A parmezán sajt helyett használhatsz grana padanot is. A friss bazsalikom leveleket a sütés után is rászórhatod, hogy megőrizzék az aromájukat.
Süsd a pizzát 10-12 percig, vagy amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz. Tipp: Figyeld a sütőt, hogy elkerüld a túlzott pirulást.
A sütési idő függ a sütőtől és a tészta vastagságától. Ha a tészta alja nem sül át eléggé, tedd a pizzát a sütő alsó rácsára pár percre.
Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni 2-3 percig, majd szeleteld fel és tálald azonnal.
A pizza szeleteléséhez használj pizzavágót vagy éles kést. A friss, meleg pizza a legfinomabb!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.