Húsos pizza szalámival és sajttal tálalva

Húsos pizza szalámival és sajttal

A pizza eredetileg Olaszországból származik, és az idők során világszerte az egyik legnépszerűbb étellé vált. A húsos pizza szalámival és sajttal egy klasszikus változat, amely mindig nagy sikert arat családi vacsorákon és baráti összejöveteleken. Ez a recept egyszerűen elkészíthető otthon, és garantáltan mindenkit lenyűgöz az ízek harmóniája. A ropogós tészta, a gazdag paradicsomszósz, a sós szalámi és az olvadó sajt tökéletes kombinációt alkot, amit nem lehet megunni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 27 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizza tészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Szalámi
100 g Főtt sonka
50 g Parmezán sajt
1 tk. Oregánó
5 levél Bazsalikom
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós pizza eléréséhez. A pizzakő segít egyenletesen elosztani a hőt.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát kör alakúra, és helyezd a sütőlapra vagy pizzakőre. Tipp: A tészta ne legyen túl vastag, hogy ropogós legyen a végeredmény.

    A tészta nyújtásához használj lisztet, hogy ne ragadjon le. Ha nincs pizzakő, a sütőlap is megteszi, de előmelegítsd azt is a sütőben.

    3

    Kend meg a tésztát egyenletesen a paradicsomszósszal, ügyelve arra, hogy a széleken hagyj egy kis helyet a ropogós szegélyeknek.

    A paradicsomszósz helyett használhatsz pizzaszószt is, ami ízesebb. Ne vidd a szószt a tészta széléig, hogy szép, ropogós pereme legyen a pizzának.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt egy réteg mozzarella sajttal, majd helyezd rá a szalámi szeleteket és a főtt sonkát. Tipp: A feltéteket egyenletesen oszd el, hogy minden szeletre jusson mindenből.

    A mozzarella sajt helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is, például trappistát vagy edami sajtot. A feltétek mennyiségét ízlés szerint variálhatod.

    5

    Szórd meg parmezán sajttal, oregánóval és néhány friss bazsalikomlevéllel a tetejét. Locsold meg egy kevés olívaolajjal az extra ízért.

    A parmezán sajt helyett használhatsz grana padanot is. A friss bazsalikom leveleket a sütés után is rászórhatod, hogy megőrizzék az aromájukat.

    6

    Süsd a pizzát 10-12 percig, vagy amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul, a tészta pedig ropogós lesz. Tipp: Figyeld a sütőt, hogy elkerüld a túlzott pirulást.

    A sütési idő függ a sütőtől és a tészta vastagságától. Ha a tészta alja nem sül át eléggé, tedd a pizzát a sütő alsó rácsára pár percre.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni 2-3 percig, majd szeleteld fel és tálald azonnal.

    A pizza szeleteléséhez használj pizzavágót vagy éles kést. A friss, meleg pizza a legfinomabb!