Ikada yakitori póréhagyma, tenger gyümölcseivel és szójaszószos mártással

Ikada yakitori - póréhagyma

Az Ikada yakitori a japán konyha egy ínycsiklandó ételét jelenti, amely a yakitori tradícióját ötvözi a tenger gyümölcseivel és póréhagymával. A yakitori, vagyis a grillezett nyársak hagyományosan csirkehússal készülnek, de a tenger gyümölcsei is kiválóan illenek hozzá. A póréhagyma édes, enyhén karamellizálódott íze tökéletesen harmonizál a tenger gyümölcseivel, míg a szójaszósz gazdag umami ízt ad a fogásnak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tenger gyümölcsei (például tintahal)
2 szál Póréhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Sake
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 tk. Szezámmag
1 db Piros chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyümölcseit (például tintahalat) tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A póréhagymát is szeleteld fel.

    A tenger gyümölcseinek frissessége elengedhetetlen, válassz friss vagy fagyasztott tenger gyümölcseit.

    2

    A szójaszószt, sake-t, mirint és cukrot keverd össze egy tálban, és hozd felforrni. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a mártás ne legyen túl sűrű.

    A mártásnak nem kell túl sűrűnek lennie, hogy a tenger gyümölcsei jól át tudják venni az ízeket.

    3

    A póréhagymát és a tenger gyümölcseit alternálva tűzd fel egy nyársra. Ügyelj arra, hogy minden nyársra elegendő tenger gyümölcse és póréhagyma kerüljön.

    Ha nincs nyársatok, fém sütőlapáttal is elkészíthetitek, de a nyárs a klasszikus yakitori forma.

    4

    A nyársakat helyezd a grillre vagy egy serpenyőbe, és közepes hőmérsékleten süsd 5-7 percig, amíg a tenger gyümölcsei és póréhagyma enyhén megpirulnak.

    Ne süsd túl a tenger gyümölcseit, különben kemények lesznek. A póréhagyma kellően megpuhul a sütés során.

    5

    A kész nyársakat vedd le a grillről, és locsold meg a kész szójaszószos mártással. Szórd meg szezámmaggal és szeletelt chili paprikával.

    A szezámmag és a chili frissességet és ropogósságot ad a yakitorinak.

    6

    Tálald a yakitorit melegen, és fogyaszd el friss rizs mellett.