A tenger gyümölcseit (például tintahalat) tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra. A póréhagymát is szeleteld fel.
A tenger gyümölcseinek frissessége elengedhetetlen, válassz friss vagy fagyasztott tenger gyümölcseit.
A szójaszószt, sake-t, mirint és cukrot keverd össze egy tálban, és hozd felforrni. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a mártás ne legyen túl sűrű.
A mártásnak nem kell túl sűrűnek lennie, hogy a tenger gyümölcsei jól át tudják venni az ízeket.
A póréhagymát és a tenger gyümölcseit alternálva tűzd fel egy nyársra. Ügyelj arra, hogy minden nyársra elegendő tenger gyümölcse és póréhagyma kerüljön.
Ha nincs nyársatok, fém sütőlapáttal is elkészíthetitek, de a nyárs a klasszikus yakitori forma.
A nyársakat helyezd a grillre vagy egy serpenyőbe, és közepes hőmérsékleten süsd 5-7 percig, amíg a tenger gyümölcsei és póréhagyma enyhén megpirulnak.
Ne süsd túl a tenger gyümölcseit, különben kemények lesznek. A póréhagyma kellően megpuhul a sütés során.
A kész nyársakat vedd le a grillről, és locsold meg a kész szójaszószos mártással. Szórd meg szezámmaggal és szeletelt chili paprikával.
A szezámmag és a chili frissességet és ropogósságot ad a yakitorinak.
Tálald a yakitorit melegen, és fogyaszd el friss rizs mellett.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.