Inarizushi tojásrántottával, friss és ízletes sushi tojásos töltelékkel

Inarizushi tojásrántottával

Az inarizushi a japán konyha egyik hagyományos ételének számít, amely tofu tasakokban töltött rizsből készül. A tojásrántottás változat különleges ízt ad, miközben a tofu édes ízét kiegyensúlyozza a lágy tojás. Az étel könnyen elkészíthető, de különleges ízélményt nyújt. A tojás és a rizs együtt egy igazán ínycsiklandó kombinációt alkot.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sushi rizs
8 db Inari tofu tasak
2 db Tojás
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Sésam olaj
1 tk. Cukor
50 ml Alaplé
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg az utasítások szerint. A főzés után hagyd pihenni a rizst, hogy a szemek szét ne esjenek.

    A sushi rizst érdemes egy éles késsel egyenletesen összekeverni, hogy ne legyenek csomók.

    2

    Közben készítsd elő a tojásrántottát. A tojásokat verjed fel egy tálban, adj hozzá egy csipet sót és egy evőkanál szójaszószt.

    A tojásokat érdemes alacsony hőmérsékleten sütni, hogy lágy, finom legyen a textúrája.

    3

    Sütés közben egy serpenyőben, sésam olajon süsd meg a felvert tojásokat, folyamatosan kevergetve. Amikor kész, vágd kis kockákra.

    Ha szeretnéd, a tojásokat teljesen kicsi, egyenletes kockákra vágd, hogy a sushi tekercsekbe jól illeszkedjenek.

    4

    A tofu tasakokat nyisd ki, és minden egyes tasakot tölts meg egy kis sushi rizzsel. Finoman nyomkodd meg, hogy a rizs ne essen ki belőlük.

    Az inari tofu tasakok belseje édes, így egy kis sót adhatunk a rizshez, hogy kiegyensúlyozzuk az ízeket.

    5

    Minden egyes inarizushit tölts meg egy kis tojásrántottával, majd tálald egy tálban.

    Ha szeretnéd, egy kis szójaszósszal vagy friss korianderrel díszítheted a kész ételt.