Az Indiai tikka masala egy autentikus indiai étel, mely az egész világon elnyerte a konyhaművészetek kedvelőinek szívét. A fűszeres csirkehús szaftos, krémes joghurtos szószban ázik, amelyet a curry, a koriander és más tradicionális fűszerek gazdagítanak. Az indiai tikka masala a fűszeres ételek szerelmeseinek igazi élményt nyújt, és méltán vált a világ egyik legismertebb ételévé.
A tikka masala igazi különlegessége, hogy a csirkehús fűszerezését és a joghurtos marinádot kombinálja a szósz gazdagságával, amely egy tökéletes ízharmóniát ad az ételnek. A tradicionális indiai rizs és naan kenyér mellé tálalva az étel nemcsak ízletes, hanem egy igazi kulináris kaland is.
A csirkemellet felkockázzuk, majd joghurttal, reszelt fokhagymával, gyömbérrel, korianderrel, kurkumával, garam masalával és chiliporral összekeverjük, és pár órára a hűtőbe tesszük.
A joghurtos pác segít a húst puhábbá tenni és az ízeket átjárni. Minél tovább pácoljuk, annál intenzívebb lesz az íze.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a pácolt csirkét aranybarnára sütjük.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús gyorsan piruljon, de ne égjen meg. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, hogy a hús egyenletesen süljön.
Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul.
Ha nincs otthon paradicsomszósz, használhatunk konzerv paradicsomot is, amit előzőleg pépesítünk.
A tejszínt hozzáöntjük, és pár percig még főzzük, amíg sűrű szószt kapunk.
A tejszín lágyítja és gazdagabbá teszi a szószt. Ha nem szeretnénk tejszínt használni, helyettesíthetjük kókusztejjel is.
Forró rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk.
A basmati rizs illik a legjobban ehhez az ételhez. A naan kenyérrel pedig a szószt is kitunkolhatjuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.