Csirke tikka masala krémes paradicsomos szószban, friss korianderrel díszítve

Indiai tikka masala

Az Indiai tikka masala egy autentikus indiai étel, mely az egész világon elnyerte a konyhaművészetek kedvelőinek szívét. A fűszeres csirkehús szaftos, krémes joghurtos szószban ázik, amelyet a curry, a koriander és más tradicionális fűszerek gazdagítanak. Az indiai tikka masala a fűszeres ételek szerelmeseinek igazi élményt nyújt, és méltán vált a világ egyik legismertebb ételévé.

A tikka masala igazi különlegessége, hogy a csirkehús fűszerezését és a joghurtos marinádot kombinálja a szósz gazdagságával, amely egy tökéletes ízharmóniát ad az ételnek. A tradicionális indiai rizs és naan kenyér mellé tálalva az étel nemcsak ízletes, hanem egy igazi kulináris kaland is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Csirkemell
200 ml Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
1 tk Gyömbér
1 tk Koriander
1 tk Kurkuma
1 tk Garam masala
1 tk Chilipor
400 ml Paradicsomszósz
100 ml Tejszín
2 ek Olaj
1 tk Info
1 tk Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet felkockázzuk, majd joghurttal, reszelt fokhagymával, gyömbérrel, korianderrel, kurkumával, garam masalával és chiliporral összekeverjük, és pár órára a hűtőbe tesszük.

    A joghurtos pác segít a húst puhábbá tenni és az ízeket átjárni. Minél tovább pácoljuk, annál intenzívebb lesz az íze.

    2

    Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a pácolt csirkét aranybarnára sütjük.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús gyorsan piruljon, de ne égjen meg. Ne zsúfoljuk túl a serpenyőt, hogy a hús egyenletesen süljön.

    3

    Hozzáadjuk a paradicsomszószt, és közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul.

    Ha nincs otthon paradicsomszósz, használhatunk konzerv paradicsomot is, amit előzőleg pépesítünk.

    4

    A tejszínt hozzáöntjük, és pár percig még főzzük, amíg sűrű szószt kapunk.

    A tejszín lágyítja és gazdagabbá teszi a szószt. Ha nem szeretnénk tejszínt használni, helyettesíthetjük kókusztejjel is.

    5

    Forró rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk.

    A basmati rizs illik a legjobban ehhez az ételhez. A naan kenyérrel pedig a szószt is kitunkolhatjuk.