Egy hőálló pohárban keverd össze a forró kávét és a barna cukrot, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Használj jó minőségű, frissen főzött kávét a legjobb ízélményért. A cukor mennyiségét ízlés szerint állítsd be.
Add hozzá az ír whiskey-t, és óvatosan keverd meg.
A whiskey mennyiségét is ízlés szerint változtathatod. A klasszikus arány 40-60 ml whiskey egy adaghoz.
Lassan öntsd a tejszínhabot a kávé tetejére egy kanál hátulján keresztül, hogy réteges legyen.
A tejszínhab legyen enyhén felverve, de ne túl kemény, hogy könnyen lehessen rétegezni. A kanál használata segít megőrizni a rétegek elkülönülését.
Ne keverd össze, hanem hagyd, hogy a tejszínhab a tetején maradjon. Tálald azonnal.
Az Irish Coffee lényege a kontraszt a forró, édes kávé és a hideg, édes tejszínhab között. Ne keverd össze tálalás előtt!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.