Iskender kebab csirkével joghurtos fokhagymás öntettel és pirított pitával tálalva

Iskender kebab csirkével

Az Iskender kebab, amelyet Törökországban eredetileg a Bursa városában alkottak meg, mára világszerte ismert étel lett. Eredetileg bárányhússal készül, de csirkével is ugyanolyan ízletes és gazdag ételt alkothatunk. Az étel neve az Iskender család nevéhez köthető, akik a kebabot a 19. század végén készítették el először. Az étel különlegessége, hogy a friss pita kenyérre halmozott fűszeres húsra joghurtos fokhagymás öntetet és olvasztott vajat öntenek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
4 db Pita kenyér
200 g Joghurt
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk.
2 gerezd Fokhagyma
1 db Citrom
50 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet szeleteld vékony csíkokra, majd pácold be egy tálban az olívaolajjal, fűszerpaprikával, sóval, borssal és apróra vágott fokhagymával. Hagyd pihenni 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    A csirkét előző este is bepácolhatod, hogy még intenzívebb íze legyen a főzéskor.

    2

    A pita kenyereket vágd fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal pirítsd meg őket, amíg ropogósak nem lesznek.

    A pita ropogóssága kulcsfontosságú az Iskender kebabhoz, így ügyelj, hogy ne égjenek meg, de ne is maradjanak puhák.

    3

    A fokhagymát reszeld le, majd keverd össze a joghurttal. Tedd félre, hogy az ízek összeérjenek.

    A fokhagyma intenzitását szabályozhatod a mennyiséggel. Ha enyhébb ízt szeretnél, kevesebb fokhagymát használj.

    4

    A pácban lévő csirkemellet egy serpenyőben közepes lángon süsd meg, amíg szép aranybarnára nem sül, és átsül.

    A csirkét ne süsd túl, különben száraz lesz. A serpenyőben való sütésnél figyelj, hogy ne égjen meg.

    5

    A kész csirkemellet vágd fel kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és öntsd rá a csirkére, hogy még szaftosabbá váljon.

    A vaj segít gazdagítani az étel ízét és szaftosabbá tenni a csirkét. Ne hagyd el ezt a lépést, mert igazán különlegessé teszi.

    6

    A pirított pita kenyereket tálald, majd a sült csirkét és a joghurtos fokhagymás szószt rétegezd rá. Locsold meg a forró vajjal, és tálald citromkarikákkal.

    A citromlé frissít és egyensúlyozza a szaftos ételt, így érdemes bőségesen használni.