A húsokat vékony szeletekre vágjuk, majd egy tálban elkeverjük az olívaolajjal, fűszerpaprikával, sóval és borssal. Hagyjuk pácolódni legalább 30 percig, hogy a fűszerek átjárják a húst.
A hús pácolása fontos, hogy minél ízesebb legyen. Ha van rá időd, hagyd pácolódni egy éjszakán át.
A pita kenyereket vágd fel kisebb darabokra, és egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajjal pirítsd meg őket, amíg ropogósak nem lesznek.
A pirított pita adja a kebab alapját, tehát ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, de ne is legyenek túl puhák.
A fokhagymát reszeld le, majd keverd össze a joghurttal. A joghurtot tedd félre, hogy az ízek összeérjenek.
A joghurtos öntet a kebab egyik kulcsfontosságú eleme. Friss fokhagymát használj, hogy intenzívebb ízt kapj.
A pácban lévő húst egy serpenyőben vagy grillen süsd meg közepes lángon, amíg szép pirosra nem sül. Mivel vékony szeletekben van, gyorsan megsül, tehát figyelj rá, hogy ne száradjon ki.
Ha nincs grill, a serpenyő is tökéletes, de egy grillsütővel való sütés még jobban kiemeli a hús ízét.
A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, és öntsd rá a megsült húsra, hogy még szaftosabbá váljon.
A vaj nemcsak ízletesebbé teszi a húst, hanem extra gazdagságot ad a kebabnak.
A paradicsomokat hámozd meg, és apróra vágd. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket. Add hozzá a húslét (vagy vizet), cukrot és egy csipet sót, és hagyd forrni, amíg egy sűrű, fűszeres szósz nem alakul ki.
A paradicsomszósz édességét és savasságát jól kiegyensúlyozhatod a cukorral és sóval.
A kész paradicsomszószt öntsd a pirított pita kenyérre, majd tálald a sült húst, öntsd rá a joghurtos fokhagymás szószt és a forró vajjal.
A joghurtos szósz és a vaj kombinációja igazán különlegessé teszi az ételt, próbáld meg mindkettőt bőségesen használni.
Tálald a klasszikus Iskender kebabot citromkarikákkal és egy kis extra joghurttal a tetején.
A citromlé felfrissíti az ízeket, és még jobban kiemeli a fűszereket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.