A lapos kenyeret felkockázzuk és serpenyőben vagy sütőben enyhén megpirítjuk, míg kívül ropogós, belül puha marad. Tipp: Használj kevés olívaolajat, hogy ne legyen túl zsíros.
Ha nincs lapos kenyered, használhatsz pitát vagy tortillát is. A kenyérkockákat sütőben is megpiríthatod, hogy egyenletesebben süljenek át.
Egy kis lábasban a paradicsompürét kevés vízzel elkeverjük, megsózzuk, és alacsony lángon 5–6 percig főzzük, amíg sűrű, fényes mártás lesz belőle.
A paradicsommártásba adhatsz egy kevés cukrot, hogy ellensúlyozd a savanykás ízt. Ha szeretnéd, fűszerezheted oregánóval vagy bazsalikommal is.
A vajat külön megolvasztjuk, de nem pirítjuk, csak felmelegítjük. Tipp: Tálaláskor a forró vajat közvetlenül a húsra öntjük – ez adja meg az İskender jellegzetes karakterét.
A vaj helyett használhatsz tisztított vajat (ghee), ami még gazdagabb ízt ad. Ügyelj, hogy a vaj ne égjen meg, mert keserű lesz.
A döner stílusú húst egy serpenyőben átmelegítjük vagy enyhén lepirítjuk, ha frissen készül, grillezzük szeletekben. Tipp: Ne süsd túl, mert könnyen kiszáradhat!
Ha nincs döner húsod, használhatsz marha- vagy bárányhúst is, amit vékony szeletekre vágsz és megsütsz. A húst érdemes előzőleg bepácolni, hogy még ízletesebb legyen.
Tálalás: egy nagy tányérra szórjuk a pirított kenyérkockákat, ráhalmozzuk a meleg húst, meglocsoljuk paradicsommártással, majd a forró vajjal. Mellé kanalazzuk a joghurtot.
A joghurtot ízesítheted egy kevés fokhagymával vagy mentával. A tányér közepére halmozd a húst, hogy látványosabb legyen.
A paradicsomot és zöld paprikát félbevágva grillen vagy serpenyőben megpirítjuk, majd a kebab mellé tálaljuk. Tipp: A tálalás legyen rétegezett és bőséges – ez a kulcsa az autentikus élménynek.
A zöldségeket grillezheted faszénen is, hogy füstös ízük legyen. A paradicsomot és a paprikát ne süsd túl, hogy ne veszítsék el a nedvességtartalmukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.