Janssons frestelse hĂșsos vĂĄltozatban, egy gazdag Ă©s krĂ©mes svĂ©d Ă©tel krumplival Ă©s fĂŒstölt hĂșssal

Janssons Frestelse HĂșsos VĂĄltozatban

A Janssons frestelse egy klasszikus svĂ©d Ă©tel, amely a 18. szĂĄzadi svĂ©d konyhĂĄbĂłl szĂĄrmazik. A hagyomĂĄnyos receptben szardĂ­nia, burgonya Ă©s tejszĂ­n alkotja az Ă©tel alapjĂĄt. Az Ă©telt gyakran tĂĄlaljĂĄk karĂĄcsonyi vagy ĂŒnnepi alkalmakkor SvĂ©dorszĂĄgban. A hĂșsos vĂĄltozat hozzĂĄadott fĂŒstölt hĂșsĂĄval egy gazdagabb Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl, ami kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ a csalĂĄdi Ă©tkezĂ©seken. Az Ă©tel egy igazi svĂ©d klasszikus, amely gazdag Ă©s krĂ©mes ĂĄllagĂĄval mindenkit elvarĂĄzsol.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 Ăłra 10 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 800 g Krumpli
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 doboz Szardínia (konzerv)
⭕ 150 g FĂŒstölt hĂșs (pĂ©ldĂĄul szalonna)
⭕ 400 ml Tej
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Vaj
⭕ 1 csokor Petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit håmozd meg és vågd vékony szeletekre.

    A krumpli szeleteknek egyenleteseknek kell lenniĂŒk, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.

    2

    A hagymĂĄt vĂĄgd finomra, majd egy serpenyƑben vajon pirĂ­tsd meg, amĂ­g ĂŒveges nem lesz.

    A hagyma pirĂ­tĂĄsa elƑtt ne hasznĂĄld tĂșl magas hƑmĂ©rsĂ©kleten, hogy ne Ă©gjen meg.

    3

    A fĂŒstölt hĂșst aprĂł kockĂĄkra vĂĄgd Ă©s a hagymĂĄhoz add hozzĂĄ, pirĂ­tsd egyĂŒtt mĂ©g 3-4 percig.

    A fĂŒstölt hĂșsnak ropogĂłsra kell sĂŒlnie, hogy extra Ă­zt adjon az Ă©telnek.

    4

    A szardíniåt öntsd le az olajról és vågd fel kisebb darabokra.

    Ha nem szereted a szardĂ­niĂĄt, helyettesĂ­theted tonhallal vagy mĂĄs tengeri hallal.

    5

    Egy tƱzĂĄllĂł tĂĄlat kenj ki vajjal, majd kezd el rĂ©tegezni a következƑ sorrendben: egy rĂ©teg krumpli, egy rĂ©teg hagyma-fĂŒstölt hĂșs-szardĂ­nia keverĂ©k, majd Ășjra krumpli. A vĂ©gĂ©n öntsd le a tejszĂ­nnel Ă©s tejjel kevert sĂłval Ă©s borssal.

    A rĂ©tegeket ne nyomd le tĂșlsĂĄgosan, hogy a krumpli jĂłl ĂĄt tudjon sĂŒlni.

    6

    Fedd le a tĂĄlat fĂłliĂĄval, Ă©s sĂŒsd elƑmelegĂ­tett 180°C-os sĂŒtƑben 30 percig. EzutĂĄn vedd le a fĂłliĂĄt Ă©s sĂŒsd tovĂĄbb 10-15 percig, hogy a teteje szĂ©p aranybarna legyen.

    A fĂłlia alatt valĂł sĂŒtĂ©s segĂ­t, hogy a krumpli puhĂĄra sĂŒl, a vĂ©gĂ©n a fĂłlia eltĂĄvolĂ­tĂĄsa pedig ropogĂłs felszĂ­nt eredmĂ©nyez.

    7

    MiutĂĄn elkĂ©szĂŒlt, tĂĄlald a janssons frestelsĂ©t frissen, petrezselyemmel dĂ­szĂ­tve.

    A petrezselyem friss íze és színe tökéletesen illik a gazdag, sós ételhez.