Jerk garnéla, fűszeres és csípős, tálalva lime-mal és korianderrel

Jerk garnéla

A Jerk garnéla a Karib-tenger egyik legismertebb ételének, a jerk fűszerkeveréknek a felhasználásával készül. A jerk fűszerkeverék egy ínycsiklandó, fűszeres és csípős keverék, amely tökéletesen illik a garnélához. Ezt az ételt a trópusi szigetek ínycsiklandó fogásaként fogyasztják, és minden egyes falat egy újabb fűszeres élvezetet kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnéla
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 db Habanero paprika
2 ek. Jerk fűszerkeverék
2 szál Zöldhagyma
1 db Limelé
1 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélát tisztítsd meg, távolítsd el a héját és az ereket. Ha szükséges, vágd le a fejét is.

    A garnéla tisztítása során ügyelj arra, hogy az epecsatornát teljesen eltávolítsd, mert az keserű ízt adhat.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd reszeld le vagy aprítsd finomra.

    A friss gyömbér erősebb ízt ad, ha apróra vágod vagy reszeled, mintha csak összetörnéd.

    3

    A habanero paprikát aprítsd fel, majd távolítsd el a magokat, ha nem szeretnél túl erős ízt.

    Ha a csípősségre érzékeny vagy, a paprikát kesztyűben dolgozd fel, hogy elkerüld a bőr irritációját.

    4

    Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a reszelt fokhagymát, a gyömbért, a habanero paprikát, a jerk fűszerkeveréket, a lime levét, és egy csipet sót.

    A jerk fűszerkeverék szinte minden fűszerét érezni fogod, így ne habozz próbálni először egy kis mennyiséget, hogy megismerd az ízét.

    5

    A garnélát tedd a fűszeres marinádba, és hagyd állni 20-30 percig, hogy jól átjárja a fűszerkeverék.

    Ha van időd, a garnélát akár egy éjszakán át is pihentetheted a hűtőben, hogy még ízesebb legyen.

    6

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd tedd bele a garnélákat. Süsd őket 2-3 percig mindkét oldalán, amíg szép rózsaszínre sülnek.

    A garnéla gyorsan megsül, így ne hagyd őket túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen túlsülhetnek, és veszíthetnek a textúrájukból.

    7

    A kész jerk garnélákat tálald friss korianderrel megszórva, és opcionálisan egy szelet lime-mal.

    A koriander friss ízt ad, és az édes-savanyú lime tökéletes kontrasztot alkot a fűszeres garnélával.