Kachori zöldsĂ©ges töltelĂ©kkel aranybarna, ropogĂłs kĂŒlsƑvel tĂĄlalva

Kachori zöldséges töltelékkel

A kachori egy hagyomĂĄnyos indiai Ă©tel, amely Ă©vtizedek Ăłta jelen van az utcai ĂĄrusok Ă©tlapjain. Ez a fƱszeres, töltött sĂŒtemĂ©ny gyorsan nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt, mivel könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s minden falatja egy-egy Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©ny. Az indiai konyhĂĄban rengeteg vĂĄltozata lĂ©tezik, a zöldsĂ©ges töltelĂ©kkel kĂ©szĂŒlt kachori a vegetĂĄriĂĄnusok körĂ©ben is nagy kedvenc. A tĂ©szta ropogĂłs, a belseje pedig gazdag fƱszerekben. KivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs piknikekhez, vagy egy gyors indiai Ă©tkezĂ©shez, de akĂĄr vendĂ©gvĂĄrĂł falatkĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t. A legfontosabb, hogy ĂŒgyelj arra, hogy a tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert Ă­gy könnyen szĂ©trepedhet a sĂŒtĂ©s közben.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g Liszt
⭕ 100 ml Víz
⭕ 50 ml Kókuszolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Kurkumapor
⭕ 1 tk. Garam masala
⭕ 10 g Cilantro
⭕ 1 db FahĂ©j
⭕ 1 db Chili
⭕ 100 g KrĂ©mes tĂșrĂł

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tålba, add hozzå a sót és a kurkumåt, majd keverd jól össze.

    A kurkuma szĂ©p sĂĄrga szĂ­nt ad a tĂ©sztĂĄnak, ne aggĂłdj, ha kissĂ© ragacsos a tĂ©szta – a pihenĂ©s alatt könnyen formĂĄlhatĂłvĂĄ vĂĄlik.

    2

    Adj hozzĂĄ a vĂ­zbƑl Ă©s kĂłkuszolajbĂłl, majd kezd el összegyĂșrni a tĂ©sztĂĄt, amĂ­g homogĂ©n, de nem tĂșl lĂĄgy ĂĄllagĂș nem lesz.

    A vĂ­z mennyisĂ©ge fĂŒgghet a liszt tĂ­pusĂĄtĂłl, ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy pici vizet.

    3

    Hagyd pihenni a tésztåt egy tiszta konyharuhåval letakarva 20 percig, hogy pihentetve könnyebb legyen dolgozni vele.

    A pihentetés segít, hogy a tészta ne szakadjon szét, miközben töltöd.

    4

    Közben kĂ©szĂ­tsd el a töltelĂ©ket. A cilantro-t vĂĄgd finomra, Ă©s pirĂ­tsd meg a fahĂ©jat Ă©s chilit egy serpenyƑben 1-2 percig.

    A fahéj és chili keveréke fokozza az ízek intenzitåsåt, biztosítva a fƱszeres aroma kialakulåsåt.

    5

    Tedd a tĂșrĂłt a serpenyƑbe, add hozzĂĄ a garam masalĂĄt Ă©s egy csipet sĂłt, majd keverd össze a többi hozzĂĄvalĂłval.

    Ha tĂșl szĂĄraznak Ă©rzed a töltelĂ©ket, egy kis tejjel hĂ­gĂ­thatod, de ĂŒgyelj arra, hogy ne legyen tĂșl folyĂłs.

    6

    A tĂ©sztĂĄt oszd kisebb darabokra, majd minden darabot nyĂșjts ki, hogy a közepĂ©be könnyen elhelyezhesd a töltelĂ©ket.

    Ne tĂșl vĂ©konyra nyĂșjtsd a tĂ©sztĂĄt, hogy ne szakadjon el a töltelĂ©k hozzĂĄadĂĄsa közben.

    7

    FormĂĄlj golyĂłkat, majd olajban sĂŒsd Ƒket aranybarnĂĄra 180°C-on, amĂ­g szĂ©pen meg nem puhulnak.

    Minden kachori-t egyenletesen sĂŒsd, hogy a belseje is jĂłl ĂĄtmelegedjen, Ă©s a kĂŒlseje ropogĂłs maradjon.