Kachori zöldséges töltelékkel aranybarna, ropogós külsővel tálalva

Kachori zöldséges töltelékkel

A kachori egy hagyományos indiai étel, amely évtizedek óta jelen van az utcai árusok étlapjain. Ez a fűszeres, töltött sütemény gyorsan népszerűvé vált, mivel könnyen elkészíthető, és minden falatja egy-egy ínycsiklandó élmény. Az indiai konyhában rengeteg változata létezik, a zöldséges töltelékkel készült kachori a vegetáriánusok körében is nagy kedvenc. A tészta ropogós, a belseje pedig gazdag fűszerekben. Kiváló választás piknikekhez, vagy egy gyors indiai étkezéshez, de akár vendégváró falatként is megállja a helyét. A legfontosabb, hogy ügyelj arra, hogy a tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert így könnyen szétrepedhet a sütés közben.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Liszt
100 ml Víz
50 ml Kókuszolaj
1 tk.
0.5 tk. Kurkumapor
1 tk. Garam masala
10 g Cilantro
1 db Fahéj
1 db Chili
100 g Krémes túró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót és a kurkumát, majd keverd jól össze.

    A kurkuma szép sárga színt ad a tésztának, ne aggódj, ha kissé ragacsos a tészta – a pihenés alatt könnyen formálhatóvá válik.

    2

    Adj hozzá a vízből és kókuszolajból, majd kezd el összegyúrni a tésztát, amíg homogén, de nem túl lágy állagú nem lesz.

    A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha szükséges, adj hozzá még egy pici vizet.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát egy tiszta konyharuhával letakarva 20 percig, hogy pihentetve könnyebb legyen dolgozni vele.

    A pihentetés segít, hogy a tészta ne szakadjon szét, miközben töltöd.

    4

    Közben készítsd el a tölteléket. A cilantro-t vágd finomra, és pirítsd meg a fahéjat és chilit egy serpenyőben 1-2 percig.

    A fahéj és chili keveréke fokozza az ízek intenzitását, biztosítva a fűszeres aroma kialakulását.

    5

    Tedd a túrót a serpenyőbe, add hozzá a garam masalát és egy csipet sót, majd keverd össze a többi hozzávalóval.

    Ha túl száraznak érzed a tölteléket, egy kis tejjel hígíthatod, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl folyós.

    6

    A tésztát oszd kisebb darabokra, majd minden darabot nyújts ki, hogy a közepébe könnyen elhelyezhesd a tölteléket.

    Ne túl vékonyra nyújtsd a tésztát, hogy ne szakadjon el a töltelék hozzáadása közben.

    7

    Formálj golyókat, majd olajban süsd őket aranybarnára 180°C-on, amíg szépen meg nem puhulnak.

    Minden kachori-t egyenletesen süsd, hogy a belseje is jól átmelegedjen, és a külseje ropogós maradjon.