Kajmak tejföllel, krémes és ínycsiklandó étel, olívaolajjal és petrezselyemmel díszítve

Kajmak tejföllel

A kajmak tejföllel egy tradicionális étel, amelyet különböző kultúrákban fogyasztanak, és minden étkezéshez tökéletes kiegészítője lehet. Az étel alapját a gazdag és krémes kajmak adja, amit tejföllel, fokhagymával és petrezselyemmel gazdagítanak. Az olívaolaj és a lime hozzáadása különleges ízvilágot biztosít, amely minden falatban frissességet és gazdag ízt ad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kajmak
100 g Tejföl
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Petrezselyem
0.5 tk. Frissen őrölt bors
0.5 tk.
1 ek. Olívaolaj
1 db Lime leve

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát finomra vágd vagy zúzd össze. A petrezselymet is aprítsd fel.

    A fokhagyma zúzása intenzívebb ízt ad, míg a finom vágás enyhébb ízt eredményez.

    2

    A kajmakot egy tálba helyezd, majd add hozzá a tejfölt és keverd össze.

    Ha a kajmak túl sűrű, egy kis víz vagy extra tejföl hozzáadásával állíthatod be a kívánt állagot.

    3

    Add hozzá az aprított fokhagymát, petrezselymet, sót és borsot. Jól keverd el, hogy minden egyenletesen eloszoljon.

    A petrezselyem frissességet ad, míg a fokhagyma gazdag ízt biztosít.

    4

    Locsold meg egy kevés lime levével, hogy egy kis savanykás ízt adjon a keveréknek.

    A lime leve frissítő hatású, és kiemeli a kajmak ízét.

    5

    Tálald az elkészült kajmakot egy kis olívaolajjal meglocsolva, és ha szeretnéd, egy kevés extra petrezselyemmel díszítve.

    Az olívaolaj gazdag ízt ad, és segít, hogy a kajmak krémesebb legyen.