A rizst alaposan öblítsd le, és tedd egy lábasba. Öntsd rá a tejet, és adj hozzá egy csipet sót.
A rizs alapos öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és a port, így a congee krémesebb lesz.
Főzd a rizst közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg megpuhul és a tej besűrűsödik, körülbelül 15-20 percig.
Ha túl sűrűvé válik, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy az étel krémes maradjon.
Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a kakaóport, cukrot és vaníliát. Keverd össze, hogy a cukor és a kakaó teljesen feloldódjon.
A kakaó és a vanília kivonat gazdag ízt ad a congee-nek, ügyelj arra, hogy alaposan keverd el, hogy ne maradjanak csomók.
Főzd tovább 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis fahéjat vagy csokoládé reszeléket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.