Kakaós Congee, egy tálban tálalt, krémes rizs kakaóval és vaníliával ízesítve

Kakaós Congee

A congee egy hagyományos ázsiai étel, amely általában reggeliként vagy könnyű étkezésként szolgál. A kakaós változat egy modern csavart ad az eredeti recepthez, gazdag kakaóval és vaníliával. A congee krémes textúrája és a gazdag ízvilágú kakaó együtt igazi kényeztetést nyújt, és tökéletes desszert lehet egy hideg napon. Eredetileg Kínából származik, de az idők során más ázsiai országokban is népszerűvé vált, és most már különböző ízekben is elérhető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Jázmin rizs
500 ml Tej
2 ek. Kakaópor
3 ek. Cukor
1 tk. Vanília kivonat
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, és tedd egy lábasba. Öntsd rá a tejet, és adj hozzá egy csipet sót.

    A rizs alapos öblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és a port, így a congee krémesebb lesz.

    2

    Főzd a rizst közepes lángon, folyamatosan kevergetve, amíg megpuhul és a tej besűrűsödik, körülbelül 15-20 percig.

    Ha túl sűrűvé válik, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy az étel krémes maradjon.

    3

    Amikor a rizs megpuhult, add hozzá a kakaóport, cukrot és vaníliát. Keverd össze, hogy a cukor és a kakaó teljesen feloldódjon.

    A kakaó és a vanília kivonat gazdag ízt ad a congee-nek, ügyelj arra, hogy alaposan keverd el, hogy ne maradjanak csomók.

    4

    Főzd tovább 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek. Tálald melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis fahéjat vagy csokoládé reszeléket.