Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, a rizslisztet, a sütőport, a kardamomot és a barnacukrot.
A rizsliszt ropogósabbá teszi a kenyeret. Ha nincs rizsliszted, használhatsz helyette több búzalisztet.
Adj hozzá az összetört banánt és a tejet, majd keverd simára.
A banán legyen érett, mert édesebb és könnyebben eldolgozható.
Önts bele az olajat, és keverd addig, amíg egy homogén, sűrű tésztát kapsz.
A tészta sűrűsége a banán méretétől függően változhat. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat.
A serpenyő legyen elég forró, de ne túl forró, mert a kenyér kívül megég, belül pedig nyers marad.
Önts egy kisebb adag tésztát a serpenyőbe, és formázz belőle egy vastagabb lepényt.
Ne önts túl sok tésztát a serpenyőbe, mert nehéz lesz megfordítani.
Süsd oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnára pirul.
Akkor fordítsd meg a kenyeret, amikor az alja már aranybarna.
Vedd ki a serpenyőből, és hagyd kissé kihűlni.
A kenyér forrón lágyabb, hűlve kissé keményedik.
Tálald mézzel, vajjal vagy magában egy csésze tea mellett.
A méz és a vaj kiemelik a kenyér édes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.