Kale Bhaji, aranybarna, ropogós falatok tálalva

Kale Bhaji

A Kale Bhaji egy hagyományos indiai snack, amely az egészséges kelkáposztát és fűszereket ötvözi, hogy egy ínycsiklandó, ropogós falatot készítsen. Az étel gyökerei az indiai utcai ételekhez vezethetők vissza, ahol a friss, zöldséges bhaji-k rendkívül népszerűek. A Kale Bhaji különleges íze a fűszeres lisztkeveréknek és a friss kelkáposztának köszönhető. A tésztája sűrű, de mégis könnyen formálható, így egy gyors és finom snacket kínál minden alkalomra. A Kale Bhaji tökéletes választás, ha valami új és különleges ételt szeretnél készíteni, amely friss zöldségekkel gazdagított.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kale (kale leaves)
100 g Chickpea flour
50 g Rice flour
1 db Onion
1 db Green chili
1 tk. Cumin seeds
1 tk. Turmeric powder
0.5 tk. Red chili powder
1 tk. Coriander powder
1 cm Ginger
2 clove Garlic
1 tk. Salt
100 ml Water
150 ml Oil (for frying)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Mossa meg alaposan a kelkáposztát, távolítsa el a vastag ereket, majd vágja apró darabokra.

    A leveleket ne hagyja egészben, mert nem sülnek jól, ha túl nagyok. Vágja őket kisebb darabokra.

    2

    A hagymát és a zöld chilit apróra vágja. A gyömbért és a fokhagymát reszelje le vagy pépesítse.

    A friss gyömbér és fokhagyma intenzívebb ízt ad, mint a szárított változat.

    3

    Egy tálban keverje össze a csicseriborsó lisztet, rizslisztet, a fűszereket (kummint, kurkumát, piros chilipor, korianderport) és a sót.

    Ez a liszt keverék biztosítja, hogy a bhaji ropogós legyen. A rizsliszt segít abban, hogy a külső réteg könnyen ropogjon.

    4

    Adja hozzá a vágott kelkáposztát, a hagymát, a zöld chilit, a gyömbért, és a fokhagymát a lisztes keverékhez. Öntse rá a vizet, majd keverje össze, amíg egy sűrű tésztát kap.

    A tészta sűrűsége segít abban, hogy a bhaji ne szétessen sütés közben. Ne legyen túl híg!

    5

    Melegítse fel az olajat egy mély serpenyőben közepes hőmérsékletre. Formáljon kis falatokat a tésztából és helyezze őket óvatosan a forró olajba.

    Az olaj hőmérsékletének megfelelőnek kell lennie, ha túl hideg, a bhaji felszívja az olajat, ha túl forró, gyorsan megéghet. Próbáljon egy kis darabot tesztelni először.

    6

    Süsse a bhajikat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Ne süsse túl, hogy megőrizzék belső puhaságukat, és elkerülje, hogy kiszáradjanak.

    7

    Vegye ki a bhajikat az olajból, és helyezze papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

    A papírtörlő segít felszívni a felesleges olajat, így a bhaji kevésbé lesz zsíros.