Kalua pork BBQ szósszal, tálalva friss korianderrel és tavaszi hagymával

Kalua pork BBQ szósszal

A Kalua pork egy hagyományos hawaii étel, amelyet eredetileg földalatti sütéssel készítettek. Az étel lényege, hogy a sertéshús hosszú ideig, alacsony hőmérsékleten süljön, így válik rendkívül omlóssá. Az étel gazdag, füstös ízű, amit a BBQ szószok és a fűszerek fokoznak. A Kalua pork egy ínycsiklandó választás, különösen családi étkezésekhez vagy grillezésekhez, ahol a friss, ízes hús remekül illik a köretekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 óra 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Pork shoulder (sertéslapocka)
1 ek. Füstölt só
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Lime lé
100 ml BBQ szósz
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
1 ág Friss koriander
1 szál Tavaszi hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéslapockát alaposan dörzsöld be füstölt sóval, hogy minden része átjárja a fűszer. Tedd félre pihenni legalább 30 percig.

    Ha szeretnél erősebb füstös ízt, használhatsz extra füstölt sót, vagy pácot.

    2

    A fokhagymát vágd apróra, és keverd el lime lével és BBQ szósszal. Ezzel a keverékkel kend be a húst.

    A BBQ szósz használata során válassz egy enyhén édes szószt, hogy ne dominálja túl a sertés ízét.

    3

    Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg a húst minden oldalán, amíg egy szép barna kérget kap.

    A hús pörkölésével extra ízt adsz a receptnek, így érdemes odafigyelni a barna kérgére.

    4

    Ha a hús megpirult, tedd egy sütőedénybe, öntsd rá a BBQ szószt, majd takard le alufóliával.

    Az alufólia segít megtartani a hús nedvességét, hogy szaftos maradjon.

    5

    Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 2-3 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul, és könnyedén szét lehet tépni.

    A hosszú sütési idő segíti, hogy a hús tényleg omlós és ínycsiklandó legyen.

    6

    A sült húst vedd ki a sütőből, és egy villa segítségével tépd le a húsrostokat, hogy szépen szálakra essen.

    A húsnak teljesen omlósnak kell lennie ahhoz, hogy szálakra lehessen tépni.

    7

    Tálald a tépett húst friss korianderrel és tavaszi hagymával díszítve, és egy kevés BBQ szósszal a tetején.

    A koriander friss íze remekül illik a BBQ szósz édes és füstös ízéhez.