Kalua pork BBQ szósszal, tålalva friss korianderrel és tavaszi hagymåval

Kalua pork BBQ szĂłsszal

A Kalua pork egy hagyomĂĄnyos hawaii Ă©tel, amelyet eredetileg földalatti sĂŒtĂ©ssel kĂ©szĂ­tettek. Az Ă©tel lĂ©nyege, hogy a sertĂ©shĂșs hosszĂș ideig, alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten sĂŒljön, Ă­gy vĂĄlik rendkĂ­vĂŒl omlĂłssĂĄ. Az Ă©tel gazdag, fĂŒstös Ă­zƱ, amit a BBQ szĂłszok Ă©s a fƱszerek fokoznak. A Kalua pork egy Ă­nycsiklandĂł vĂĄlasztĂĄs, kĂŒlönösen csalĂĄdi Ă©tkezĂ©sekhez vagy grillezĂ©sekhez, ahol a friss, Ă­zes hĂșs remekĂŒl illik a köretekhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 3 óra
Teljes 3 Ăłra 15 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg Pork shoulder (sertĂ©slapocka)
⭕ 1 ek. FĂŒstölt sĂł
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Lime lĂ©
⭕ 100 ml BBQ szósz
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 ág Friss koriander
⭕ 1 szál Tavaszi hagyma

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©slapockĂĄt alaposan dörzsöld be fĂŒstölt sĂłval, hogy minden rĂ©sze ĂĄtjĂĄrja a fƱszer. Tedd fĂ©lre pihenni legalĂĄbb 30 percig.

    Ha szeretnĂ©l erƑsebb fĂŒstös Ă­zt, hasznĂĄlhatsz extra fĂŒstölt sĂłt, vagy pĂĄcot.

    2

    A fokhagymĂĄt vĂĄgd aprĂłra, Ă©s keverd el lime lĂ©vel Ă©s BBQ szĂłsszal. Ezzel a keverĂ©kkel kend be a hĂșst.

    A BBQ szĂłsz hasznĂĄlata sorĂĄn vĂĄlassz egy enyhĂ©n Ă©des szĂłszt, hogy ne dominĂĄlja tĂșl a sertĂ©s Ă­zĂ©t.

    3

    MelegĂ­ts olĂ­vaolajat egy serpenyƑben, majd pirĂ­tsd meg a hĂșst minden oldalĂĄn, amĂ­g egy szĂ©p barna kĂ©rget kap.

    A hĂșs pörkölĂ©sĂ©vel extra Ă­zt adsz a receptnek, Ă­gy Ă©rdemes odafigyelni a barna kĂ©rgĂ©re.

    4

    Ha a hĂșs megpirult, tedd egy sĂŒtƑedĂ©nybe, öntsd rĂĄ a BBQ szĂłszt, majd takard le alufĂłliĂĄval.

    Az alufĂłlia segĂ­t megtartani a hĂșs nedvessĂ©gĂ©t, hogy szaftos maradjon.

    5

    SĂŒsd 180°C-ra elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 2-3 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a hĂșs teljesen megpuhul, Ă©s könnyedĂ©n szĂ©t lehet tĂ©pni.

    A hosszĂș sĂŒtĂ©si idƑ segĂ­ti, hogy a hĂșs tĂ©nyleg omlĂłs Ă©s Ă­nycsiklandĂł legyen.

    6

    A sĂŒlt hĂșst vedd ki a sĂŒtƑbƑl, Ă©s egy villa segĂ­tsĂ©gĂ©vel tĂ©pd le a hĂșsrostokat, hogy szĂ©pen szĂĄlakra essen.

    A hĂșsnak teljesen omlĂłsnak kell lennie ahhoz, hogy szĂĄlakra lehessen tĂ©pni.

    7

    TĂĄlald a tĂ©pett hĂșst friss korianderrel Ă©s tavaszi hagymĂĄval dĂ­szĂ­tve, Ă©s egy kevĂ©s BBQ szĂłsszal a tetejĂ©n.

    A koriander friss Ă­ze remekĂŒl illik a BBQ szĂłsz Ă©des Ă©s fĂŒstös Ă­zĂ©hez.