A sertéslapockát alaposan dörzsöld be füstölt sóval, hogy minden része átjárja a fűszer. Tedd félre pihenni legalább 30 percig.
Ha szeretnél erősebb füstös ízt, használhatsz extra füstölt sót, vagy pácot.
A fokhagymát vágd apróra, és keverd el lime lével és BBQ szósszal. Ezzel a keverékkel kend be a húst.
A BBQ szósz használata során válassz egy enyhén édes szószt, hogy ne dominálja túl a sertés ízét.
Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg a húst minden oldalán, amíg egy szép barna kérget kap.
A hús pörkölésével extra ízt adsz a receptnek, így érdemes odafigyelni a barna kérgére.
Ha a hús megpirult, tedd egy sütőedénybe, öntsd rá a BBQ szószt, majd takard le alufóliával.
Az alufólia segít megtartani a hús nedvességét, hogy szaftos maradjon.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 2-3 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul, és könnyedén szét lehet tépni.
A hosszú sütési idő segíti, hogy a hús tényleg omlós és ínycsiklandó legyen.
A sült húst vedd ki a sütőből, és egy villa segítségével tépd le a húsrostokat, hogy szépen szálakra essen.
A húsnak teljesen omlósnak kell lennie ahhoz, hogy szálakra lehessen tépni.
Tálald a tépett húst friss korianderrel és tavaszi hagymával díszítve, és egy kevés BBQ szósszal a tetején.
A koriander friss íze remekül illik a BBQ szósz édes és füstös ízéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.