A sertéshúst tisztítsd meg, majd vágd nagyobb darabokra. A fokhagymát és a koriandert apróra vágd.
A sertéshúst érdemes reggel beáztatni a pácba, hogy az ízek jobban átjárják.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg benne a sertéshúst, hogy minden oldala szépen megpiruljon.
Pirítsd lassú tűzön, hogy a hús ne égjen meg, hanem szépen átsüljön.
A fokhagymát, koriandert, sót és borsot add hozzá a húshoz, majd keverd jól össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.
A koriander friss íze nagyon jól illik a sertéshúshoz, így ne hagyd ki.
Miután a hús megpirult, öntsd rá a kókuszolajat, és 20-25 percig párold lassú tűzön, amíg a hús teljesen megpuhul.
Párolás közben ne nyisd ki túl gyakran a fedőt, hogy a hús szaftos maradjon.
Közben a édesburgonyákat hámozd meg és vágd fel kis kockákra. Egy külön serpenyőben főzd őket 15-20 percig, amíg megpuhulnak.
A burgonyákat ne főzd túl, mert így megtartják a kellemes textúrájukat.
Miután minden elkészült, a pörkölt hús és az édesburgonya mellé tálalva, friss korianderrel díszítve tálald.
Friss koriander helyett citromos joghurtot is használhatsz, ha szereted a friss, savanykás ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.