Kalua Pork édesburgonyával, friss korianderrel tálalva

Kalua Pork édesburgonyával

A Kalua Pork egy hagyományos hawaii étel, amelyet eredetileg a föld alatti sütési módszerrel készítenek. Az étel gazdag ízű, fűszeres sertéshúsból készül, amelyet lassan párolnak, hogy megőrizzék a szaftos állagot. A receptünkben az édesburgonya kiegészíti a fűszeres húst, egyensúlyba hozva az ízeket. A koriander pedig frissességet ad az ételnek, miközben egy igazi hawaii élményt varázsol.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pork (sertéshús)
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
3 db Édesburgonya
1 ek. Kókuszolaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst tisztítsd meg, majd vágd nagyobb darabokra. A fokhagymát és a koriandert apróra vágd.

    A sertéshúst érdemes reggel beáztatni a pácba, hogy az ízek jobban átjárják.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg benne a sertéshúst, hogy minden oldala szépen megpiruljon.

    Pirítsd lassú tűzön, hogy a hús ne égjen meg, hanem szépen átsüljön.

    3

    A fokhagymát, koriandert, sót és borsot add hozzá a húshoz, majd keverd jól össze, hogy a fűszerek egyenletesen eloszoljanak.

    A koriander friss íze nagyon jól illik a sertéshúshoz, így ne hagyd ki.

    4

    Miután a hús megpirult, öntsd rá a kókuszolajat, és 20-25 percig párold lassú tűzön, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Párolás közben ne nyisd ki túl gyakran a fedőt, hogy a hús szaftos maradjon.

    5

    Közben a édesburgonyákat hámozd meg és vágd fel kis kockákra. Egy külön serpenyőben főzd őket 15-20 percig, amíg megpuhulnak.

    A burgonyákat ne főzd túl, mert így megtartják a kellemes textúrájukat.

    6

    Miután minden elkészült, a pörkölt hús és az édesburgonya mellé tálalva, friss korianderrel díszítve tálald.

    Friss koriander helyett citromos joghurtot is használhatsz, ha szereted a friss, savanykás ízeket.