Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a scone egyenletesen süljön meg. A sütőpapír pedig megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a scone szépen megemelkedik.
A hideg vajat kockázd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.
Fontos, hogy a vaj hideg legyen, különben a tészta túl ragacsos lesz. Használhatsz késes aprítót is a vaj elmorzsolásához.
A kandírozott narancshéjat aprítsd kisebb darabokra, majd add hozzá a lisztes keverékhez.
A narancshéj apróra vágása biztosítja, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában, és ne legyenek túl nagy darabok.
Egy külön tálban keverd össze a mézet, a tejet és a tojást.
A nedves hozzávalókat külön keverd össze, hogy egyenletesen tudjad hozzáadni a száraz hozzávalókhoz.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a scone. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók összeállnak.
Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A vastagság befolyásolja a sütési időt, vékonyabb scone hamarabb megsül.
Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Figyeld a scone-okat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Akkor jó, ha a tetejük aranybarna.
Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy kis mézzel vagy narancslekvárral.
A frissen sült scone a legfinomabb, de akár másnap is fogyasztható. Tárolhatod légmentesen záródó edényben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.