Kandírozott narancshéjas scone tálalva

Kandírozott narancshéjas scone

A scone az angol teázás klasszikus süteménye, amelyet most egy különleges, kandírozott narancshéjas változatban készítettünk el. A narancs friss citrusos íze és a fahéj melegsége tökéletes harmóniát alkot ebben a puha, omlós süteményben. TIPP: Ha intenzívebb narancsos ízre vágysz, adhatsz hozzá frissen reszelt narancshéjat is. A tésztát ne dolgozd túl, mert a scone könnyű és puha kell maradjon! Ez a scone tökéletes választás egy csésze tea vagy kávé mellé, de narancslekvárral megkenve még különlegesebb élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Teljes kiőrlésű liszt
10 g Sütőpor
1 csipet
3 g Fahéj
80 g Kandírozott narancshéj
80 g Vaj
40 g Méz
120 ml Tej
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a scone egyenletesen süljön meg. A sütőpapír pedig megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, így a scone szépen megemelkedik.

    3

    A hideg vajat kockázd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagot kapsz.

    Fontos, hogy a vaj hideg legyen, különben a tészta túl ragacsos lesz. Használhatsz késes aprítót is a vaj elmorzsolásához.

    4

    A kandírozott narancshéjat aprítsd kisebb darabokra, majd add hozzá a lisztes keverékhez.

    A narancshéj apróra vágása biztosítja, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában, és ne legyenek túl nagy darabok.

    5

    Egy külön tálban keverd össze a mézet, a tejet és a tojást.

    A nedves hozzávalókat külön keverd össze, hogy egyenletesen tudjad hozzáadni a száraz hozzávalókhoz.

    6

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg egy puha tésztát kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a scone. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók összeállnak.

    7

    Lisztezett felületen formázd a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd vágd háromszögekre vagy korongokra.

    A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A vastagság befolyásolja a sütési időt, vékonyabb scone hamarabb megsül.

    8

    Helyezd a scone-okat a sütőpapíros tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    Figyeld a scone-okat sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Akkor jó, ha a tetejük aranybarna.

    9

    Hagyd hűlni néhány percig, majd tálald frissen egy kis mézzel vagy narancslekvárral.

    A frissen sült scone a legfinomabb, de akár másnap is fogyasztható. Tárolhatod légmentesen záródó edényben.