Langyosítsd meg a tejet, majd oldd fel benne az élesztőt egy teáskanál cukorral. Hagyd állni 10 percet, míg habos nem lesz.
Ne legyen túl forró a tej, mert megölheti az élesztőt – legyen csak langyos!
Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot és sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, olvasztott vajat és a tojást. Gyúrd sima tésztává, majd fedd le és keleszd 1 órán át.
Akkor jó a tészta, ha puha, rugalmas és elválik az edény falától.
Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra kb. 0,5 cm vastagon. Kend meg a lágy vajjal, szórd meg a barnacukorral, fahéjjal és a csokoládé darabokkal.
A csokoládét nyomkodd enyhén a tésztába, hogy ne potyogjon ki tekerés közben.
Tekerd fel a tésztát hosszában, majd vágd 2-3 cm vastag szeletekre. Helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, hagyj köztük helyet. Takarva keleszd még 30 percig.
Vágáskor használd cérnát vagy éles kést, hogy szép formájú csigák legyenek.
Kend meg a tetejüket felvert tojással, majd süsd előmelegített sütőben 180 °C-on 15-18 percig, amíg szépen megpirulnak.
Sütés után hagyd 10 percet hűlni, így még puhábbak maradnak a belsejükben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.