A gyömbért és a fokhagymát reszeld le finomra, a kapribogyót aprítsd fel kis darabokra.
A gyömbért könnyebben tudod reszelni, ha előtte meghámozod egy kanállal.
Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a mézet és a dijoni mustárt.
A mustár típusától függően változhat az íz intenzitása, érdemes kóstolgatni és ízlés szerint adagolni.
Add hozzá a frissen facsart lime levét, a reszelt lime héjat és az aprított kapribogyót.
A lime héját csak a zöld részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.
Szórd bele a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd keverd alaposan össze.
A gyömbért frissen reszeld, mert úgy intenzívebb az íze. A fokhagymát pedig nagyon apróra vágd vagy zúzd össze, hogy egyenletesen eloszoljon.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd hagyd pihenni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek. Ha van időd, akár egy órára is hűtőbe teheted.
Tálald grillezett halakhoz, csirkéhez vagy friss salátákhoz.
A szósz hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.