Mojo de almendras, mandulás szósz üvegben, friss petrezselyemmel díszítve

Mojo de almendras (mandulás)

A Mojo de almendras Spanyolországban, különösen a Kanári-szigeteken, népszerű szósz. A hagyományos Mojo de almendras mandulát, fokhagymát, olívaolajat és fűszereket tartalmaz, és rendkívül ínycsiklandó mártogatós vagy köretként szolgálhat különféle ételekhez, például grillezett húsokhoz vagy halakhoz. Az ízletes, fűszeres mandula és a fokhagyma kombinációja a mediterrán konyha ételeihez tökéletesen illik, így ez a szósz gyakran szerepel az asztalokon a spanyol ünnepeken is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mandula
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Olívaolaj
2 ek. Fehérborecet
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Pirospaprika
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg enyhén, hogy kiemeld az ízét. Pár percig keverd folyamatosan, hogy ne égjen meg.

    A mandula íze akkor lesz a legintenzívebb, ha aranybarnára pörkölöd, de ügyelj, hogy ne égjen meg!

    2

    A megpirított mandulát tedd egy mozsárba vagy konyhai robotgépbe, és kezd el aprítani, amíg finom porrá nem válik.

    Ha szeretnéd, hogy a szósz textúrája rusztikusabb legyen, aprítsd nem túl finomra.

    3

    A fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel. Add hozzá a mandulához, majd keverd össze.

    A fokhagyma mennyiségét ízlés szerint módosíthatod. Ha kevésbé intenzív ízre vágysz, használj egy gerezdet.

    4

    Az olívaolajat, a fehérborecetet, a sót, borsot és a pirospaprikát add hozzá a mandulás keverékhez, és keverd jól össze.

    Az olívaolaj friss és enyhén gyümölcsös íze jól kiegészíti a mandula és a fokhagyma ízét.

    5

    A petrezselymet aprítsd finomra, majd add a szószhoz, hogy friss ízt adjon.

    A petrezselyem frissességet ad a szósznak, így érdemes frisset használni, nem szárítottat.

    6

    Miután minden hozzávaló összekeveredett, tedd a Mojo de almendras szószt egy zárható üvegbe, és hagyd pihenni egy órát, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Minél tovább pihen a szósz, annál intenzívebbek lesznek az ízek.

    7

    Tálald a Mojo de almendras-t grillezett húsokkal, halakkal vagy egyéb kedvenc ételekkel.

    A szósz hidegen és melegen is ízletes, így használhatod hűtőben tárolva is.