A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg enyhén, hogy kiemeld az ízét. Pár percig keverd folyamatosan, hogy ne égjen meg.
A mandula íze akkor lesz a legintenzívebb, ha aranybarnára pörkölöd, de ügyelj, hogy ne égjen meg!
A megpirított mandulát tedd egy mozsárba vagy konyhai robotgépbe, és kezd el aprítani, amíg finom porrá nem válik.
Ha szeretnéd, hogy a szósz textúrája rusztikusabb legyen, aprítsd nem túl finomra.
A fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel. Add hozzá a mandulához, majd keverd össze.
A fokhagyma mennyiségét ízlés szerint módosíthatod. Ha kevésbé intenzív ízre vágysz, használj egy gerezdet.
Az olívaolajat, a fehérborecetet, a sót, borsot és a pirospaprikát add hozzá a mandulás keverékhez, és keverd jól össze.
Az olívaolaj friss és enyhén gyümölcsös íze jól kiegészíti a mandula és a fokhagyma ízét.
A petrezselymet aprítsd finomra, majd add a szószhoz, hogy friss ízt adjon.
A petrezselyem frissességet ad a szósznak, így érdemes frisset használni, nem szárítottat.
Miután minden hozzávaló összekeveredett, tedd a Mojo de almendras szószt egy zárható üvegbe, és hagyd pihenni egy órát, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább pihen a szósz, annál intenzívebbek lesznek az ízek.
Tálald a Mojo de almendras-t grillezett húsokkal, halakkal vagy egyéb kedvenc ételekkel.
A szósz hidegen és melegen is ízletes, így használhatod hűtőben tárolva is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.