A paradicsomot forró vízbe mártva hámozd meg, majd apró kockákra vágd.
Ha gyorsabban szeretnéd megpucolni a paradicsomot, használd a paradicsom hámozásához a forró víz trükköt.
A hagymát, fokhagymát és mindkét chili fajtát apróra vágd.
A chili mennyiségét a kívánt csípősség szerint állíthatod, ha nem szereted túl csípősre, csökkentsd a chilik mennyiségét.
Egy serpenyőben öntsd bele a növényi olajat, majd a hagymát és fokhagymát pirítsd meg üvegesre.
Pirítás közben figyelj, hogy ne égjen meg, mert a megégett fokhagyma keserű ízt adhat.
Add hozzá a zöld és piros chilit, majd pirítsd őket egy kicsit a hagymás alapban.
Ne süsd túl a chiliket, mert a friss ízüket akkor veszíthetik el.
Tedd hozzá a kockázott paradicsomot, soyas szószt és tamarind pasztát, és főzd kb. 10-15 percig, amíg az összes íz jól összeér.
A tamarind paszta savanykás ízt ad a szósznak, de ha nincs, citromlével is helyettesítheted.
Ha a szósz sűrűsödött és az ízek jól összeértek, tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze remekül kiegészíti a szósz fűszerességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.