Sambal tomat, paradicsomos csípős szósz friss korianderrel tálalva

Sambal tomat (paradicsomos csípős szósz)

A Sambal Tomat egy híres indonéz étel, amelyet különböző ételekhez használnak, mint például a rizses ételek vagy grillezett húsok. Az alapja a paradicsom, melyet chilivel, tamarinddal és egyéb fűszerekkel kombinálnak, így egy pikáns, gazdag ízvilágot adva az ételnek. A sambal tomat számos variációban létezik, és minden egyes családnak megvannak a saját titkos hozzávalói.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Érett paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
2 db Piros chili
1 ek. Soya Sauce
1 ek. Tamarind paszta
2 ek. Növényi olaj
1 tk. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot forró vízbe mártva hámozd meg, majd apró kockákra vágd.

    Ha gyorsabban szeretnéd megpucolni a paradicsomot, használd a paradicsom hámozásához a forró víz trükköt.

    2

    A hagymát, fokhagymát és mindkét chili fajtát apróra vágd.

    A chili mennyiségét a kívánt csípősség szerint állíthatod, ha nem szereted túl csípősre, csökkentsd a chilik mennyiségét.

    3

    Egy serpenyőben öntsd bele a növényi olajat, majd a hagymát és fokhagymát pirítsd meg üvegesre.

    Pirítás közben figyelj, hogy ne égjen meg, mert a megégett fokhagyma keserű ízt adhat.

    4

    Add hozzá a zöld és piros chilit, majd pirítsd őket egy kicsit a hagymás alapban.

    Ne süsd túl a chiliket, mert a friss ízüket akkor veszíthetik el.

    5

    Tedd hozzá a kockázott paradicsomot, soyas szószt és tamarind pasztát, és főzd kb. 10-15 percig, amíg az összes íz jól összeér.

    A tamarind paszta savanykás ízt ad a szósznak, de ha nincs, citromlével is helyettesítheted.

    6

    Ha a szósz sűrűsödött és az ízek jól összeértek, tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze remekül kiegészíti a szósz fűszerességét.